Lapas karte
Zemītes sākumskola

Aktualitātes

Izzinošās aktivitātes Zemītes sākumskolā un pirmsskolā septembra pirmajās dienās

whatsapp-image-2023-09-06-at-20-47-21.jpgZemītes sākumskolas skolēni, 6.septembrī, devās uz Tīreļu purvu lai piedalītos interaktīvā vēstures nodarbībā “Izlūku gaitās” par latviešu strēlnieku kauju gaitām. Un devās meža ekspedīcijā lai iepazītu meža audzēšanas, kopšanas un saudzēšanas zināšanas. Tikmēr mazie pirmsskolnieki iepazina rudens skaistumu skolas parkā un mācījās darināt rotas no zāles un ziedu materiāliem.

Foto: Jana Danute un Ingūna Putāne

Lasīt visu ziņu galerija (43)

Zemītes skolas salidojums

04.09.2023 - 16.09.2023 kur : Zemītes sākumskola

16-09-2023-zemites-skola-aicina-savus-absolventus-uz-salidojumu.jpg16.09.2023. Zemītes skola aicina absolventus un darbiniekus uz  salidojumu

Salidojuma norise: 

Reģistrēšanas no plkst. 16.00 – 17.00

Svinīgā atklāšana un koncerts plkst. 17.00

Saviesīgā daļa pa klasēm no plkst. 18.30

Balle skolas zālē no plkst. 20.00

Dalības maksa reģistrējoties līdz 01.09.23. EUR 10.00

Pēc tam EUR 15.00



Saite uz reģistrācijas anketu: http://zemitesskola.lv/registr...

Rekvizīti dalības maksai:

Tukuma novada pašvaldība Nodokļu maks.reģ. Nr 90000050975 Talsu iela 4, Tukums, Tukuma novads Banka: AS Swedbank Kods: HABALV22 Konts: LV17HABA0001402040731 maksājumā norādīt  Maksājuma mērķis: Dalības maksa  Zemītes skolas salidojumā (vārdu uzvārdu)  Lai atvieglotu reģistrācijā dalības maksas apmaksas apliecināšanu, lūdzu paņemiet līdzi maksājuma izdruku.

Lasīt visu ziņu

Zinibu diena Zemītes sākumskolā un pirmsskolā

01.09.2023 kur : Zemītes sākumskola

whatsapp-image-2023-09-01-at-11-39-30.jpgPirmais septembris Zemītes sakumskolā un pirmsskolā ir atvēris ceļu jaunajam mācību gadam. Esam priecīgi sveikt skolēnus, skolotājus, skolas darbiniekus un vecākus ar jaunā mācību gada sākumu. Silti un sirsnīgi vēlējumi izskanēja visiem no skolas direktores Ramonas Liepiņas Kraujas un Zemītes pagasta pārvaldes vadītājas Ritas Diduhas. Mazie pirmsklasnieki tika sveikti ar liederīgām lietām darba mapītēs, kuras lieti noderēs skolas gaitas uzsākot. Ziedi ceļoja no skolēniem pie skolotājiem kā krāsaini varavīkšņu tilti siltu sviecienu pavadīti. Muzikālos sveicienus visiem dāvāja muzikas skolotāja Anita Geidāne, kurai pievienojāsskolotāja Laura Bergmane un zināmākās melodijās arī viss skolas kolektīvs. Kā sirsnīgs vēlējums visiem izskanēja aicinājums būt laimīgiem un atrast savu laimes kastanīti, kuru glabāt kabatā un ticēt viņa burvīgajām spējām, jo tikai laimīgi cilvēki var darīt arī citus laimīgus!

Sveicam ar jaunā mācību gada sākumu!

Foto: Ingūna putāne un Olita Tutiņa

Šeit varat noskatīties īpašo video sveicienu no izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas jaunajā mācību gadā.

Lasīt visu ziņu galerija (25)

Zemītes skolas salidojums

16-09-2023-zemites-skola-aicina-savus-absolventus-uz-salidojumu.jpg

16.09.2023. Zemītes skola aicina absolventus un darbiniekus uz  salidojumu

Salidojuma norise: 

Reģistrēšanas no plkst. 16.00 – 17.00

Svinīgā atklāšana un koncerts plkst. 17.00

Saviesīgā daļa pa klasēm no plkst. 18.30

Balle skolas zālē no plkst. 20.00

Dalības maksa reģistrējoties līdz 01.09.23. EUR 10.00

Pēc tam EUR 15.00

Saite uz reģistrācijas anketu: http://zemitesskola.lv/registr...

Rekvizīti dalības maksai:

Tukuma novada pašvaldība
Nodokļu maks.reģ. Nr 90000050975
Talsu iela 4, Tukums, Tukuma novads
Banka: AS Swedbank
Kods: HABALV22
Konts: LV17HABA0001402040731
maksājumā norādīt 
Maksājuma mērķis:
Dalības maksa  Zemītes skolas salidojumā (vārdu uzvārdu) 

Lai atvieglotu reģistrācijā dalības maksas apmaksas apliecināšanu, lūdzu paņemiet līdzi maksājuma izdruku.

ETwinng projektā arī vasarā

img-20230621-wa0004.jpgPagājušā gada vasarā skolnieks Matīss Nils Blaškovskis kopā ar skolotāju Olitu Tutiņu bija Valmierā, kur skolēniem mācīja veidot un darboties projektos. Tur Matīss kopā ar Artūru no Mežupes skolas un Gunti no Galēnu pamatskolas izveidoja sadarbības projektu "Lapu transformeri". Visa mācību gada laikā viņiem bija jāizveido savas skolas komanda, jāpārrunā uzdevumi un galā jāprezentē paveiktais. Bet tagad 19.jūnijā atkal satikšanās komandām un virsvadītājiem, šoreiz zoom, lai pārrunātu, kā gājis. Matīss līdzi bija paaicināja Jāni un Kristiānu Pastarus, kuri viņam palīdzēja.
Nākamajā dienā skolotājas Laura Bergmane, Olita Tutiņa un jaunā skolotāja Jana Danute Lasenberga devās uz Rīgu hotelī Avalon, kur notika "eTwinnig skola" statusu ieguvušo skolu forums. Tajā skolotājas mācījās, kā projektu darbus ieviest mācību procesā, apguva projekta vadīšanu, līderību u.c. jautājumus. Izveidoja jaunus sadarbības projektu plānus.  Tagad būs neliels atpūtas brīdis, lai rudenī strādātu tālāk.

Koordinatore Olita Tutiņa

Lasīt visu ziņu galerija (8)

Mācību gada noslēguma pasākums

whatsapp-image-2023-05-31-at-14-49-58.jpg31. maijā Zemītes sākumskolā un pirmsskolā notika svinīgais mācību gada noslēguma pasākums. Direktore Ramona Liepiņa Krauja izteica pateicības par mācību un individuālajiem sasniegumiem skolēniem un skolotājiem. Lai arī mūsu skolā klasiskā izlaiduma vairs nav, bet ar laba vēlējumiem un siltiem ceļa vārdiem, suminājām gan sešgadniekus, kuri 1.septembrī kļūs par pirmsklasniekiem, gan sestās klases audzēkņus, kas savas skolas gaitas turpinās citās mācību iestādēs. Sirsnīgs pārsteigums sestās klases skolēniem bija no viņu klases audzinātājas Aijas Lagzdiņas, kura šobrīd atrodas atvaļinājumā. Skolotāja bija sarūpējusi filmiņu no skaistākajiem klases kodarbības brīžiem. Skolēni un skolotāji saņēma arī pateicības par līdzdalību Eiropas kultūras apguves mācību eksperimentos projekta “European Cultural project” NR.2021-1-FR01-KA220-SCH-000032613  ietvaros. Pēc svinīgā pasākuma un fotogrāfēšanās notika pasākuma otrā daļa - koncerts, kurā skolas ārpusstundu pulciņi  parādīja mācību gadā apgūtos un sagatavotos priekšnesumus. Noslēgumā kopīgais cienasts ar uzkodām un sulu priecēja gan skolēnus, gan vecākus. Paldies vecākiem par sadarbību visa mācību gada garumā, skolotājiem par ieguldīto darbu un bērniem par centīgu savu zināšanu pilnveidošanu. Tiekamies rudenī!

Foto: Laura Stankus un Olita Tutiņa

Lasīt visu ziņu galerija (46)

Sporta aktivitātes Zemītes sākumskolā

whatsapp-image-2023-05-30-at-10-55-18.jpg30.maija rītā skolēni un bērnudārza bērni pulcējāmies skolas parkā, lai aktīvi pasportotu un izjustu komandas saliedētību.

Tika izveidotas 4 komandas, kurās tika iekļauti dažādu klašu un vecumu bērni. Kapteiņu lomas tika uzticētas 6.klases skolēniem.

 Katrā komandā bija 6 -7 bērni.

Pirmais uzdevums – izdomāt komandas nosaukumu. Skolas parkā tika izvietotas 7 stacijas:

1. Futbola bumbas dribls caur statīviem. Jāsaskaita, cik reizes kļūdās,pieskaroties konusiem.

2. Futbola bumbas trāpīšana vārtos. Rezultāts – trāpījumu skaits.

3. Šķīvīša mešana aplī. Rezultāts – trāpījumu skaits.

4. Basketbola bumbas mešana grozā. Trāpījumu skaits sniedz rezultātu.

5. Tenisa bumbiņas mešana mērķī (trāpījumu skaits).

6. Lēcieni ar aukliņu – lēcienu skaits.

7. Tenisa rakete (cietā) ar bumbiņu. Vērtē sitienu skaitu.

Komandu uzdevums bija izstaigāt visas stacijas un 3 minūsu laikā veikt aktivitāti. Skolotāji iejutās tiesnešu lomās, skaitot kļūdas un punktus katrā stacijā. Saskaitot punktus kopā 4.vietu ieguva komanda ar nosaukumu “Krūmi” (kopā: 188 punkti), 3.vieta “Sportisti” (308 punkti), 2.vieta “Cīsiņi un frī” (323 punkti). Godalgotā 1.vieta komandai “Latvieši” (426 punkti). Galvenais šajā pasākumā nebija uzzināt, kurš uzvarēs vai zaudēs, bet fiziski un veselīgi izkustēties svaigā gaisā, savstarpēji un draudzīgi sadarboties komandā. Paldies komandu kapteiņiem, kuri palīdzēja saviem komandas jaunākajiem dalībniekiem no bērnudārza grupiņām veikt uzdevumus.

Paldies sporta skolotājam Ivaram Bambim par sporta dienas organizēšanu!

Teksta autore: Laura Bergmane. Foto: Ivars Bambis un Inguna Putāne

Lasīt visu ziņu galerija (6)
<>
back to top