Lapas karte
Zemīte, pirmsskolas izglītības iestāde

Pasākumi

Pie Zemītes pamatskolas top sniegpulkstenīšu pļava

03.04.2017 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde "Zemīte"

img_20170327_102822.jpgŠopavasar pie Zemītes pamatskolas top sniegpukstenīšuu pļava. 

To stādīt uzsāka bērnudārza kolektīvs un audzinātājas Daiga Dzērve un Ingūna Putāne. Mazajiem palīdzēja arī auklīte Inga Treikale. Pārējie skolēni turpinās iesākto darbu - puķu stādīšanu- brīvajā laikā.

Sniegpulkstenīši uzziedēs katru pavarasari, priecējot acis katram garāmgājējam, kā arī būs dāvana Latvijai 100 gadu jubilejā.

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Vērtīga diena Rīgā

29.03.2017 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde "Zemīte"

dscn1796.jpgPavasaris ir ceļojumu laiks. Tā kā Zemītes pamatskolas vecāko klašu skolēni bija izteikuši vēlēšanos piedalīties "Zaļajā klasē", tad nolēmām apmeklēt uzņēmumu "Latvijas Finieris". Saņēmām uzaicinājumu, ka 29.martā tiekam laipni gaidīti uzņēmumā.
"Latvijas Finierī" mūs sagaidīja un instruēja par drošību ekskursijas laikā. Katram bija jāuzvelk atstarojoša veste un jālieto austiņas, kurās varēja noklausīties stāstījumu. Visvērtīgākais bija tas, ka ekskursijas vadītājs uzsvēra mācīšanās nozīmi, slavēja precīzākos darbiniekus, stāstīja par uzņēmuma devumu valsts labā. Ieguvām daudz vērtīgu atziņu vienā stundā.
Vēlāk  devāmies ekskursijā pa Vecrīgu, kur vēstures skolotāja Silvija Purmale vadīja vēstures stundu. Šajā stundā skolēniem bija jāparāda savas zināšanas un jānoklausās interesanti stāsti par senatni.

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Jauno vides pētnieku forums "Skolēni eksperimentē"

06.03.2017 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde "Zemīte"

img-20170320-wa0000.jpg6. martā Rīgā, Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā notika Jauno vides pētnieku forums "Skolēni eksperimentē".

 Mūsu novadu pārstāvēja Zantes pamatskolas skolniece Madara Krūmiņa ar pētījumu "Svara zudums kartupelim" un Zemītes pamatskolas zēni Kristers Krists Apse ar darbu "Mani superauto" un Emīls Zandbergs ar darbu "Siltumkrāsns kastē". Foruma laikā dalībnieki klātesošos iepazīstināja ar veiktajiem pētījumiem, novērojumiem un eksperimentiem, kā arī atbildēja uz žūrijas un klātesošo jautājumiem.

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Zemītes skolas bērnudārzs saņem dāvanu no Ālandu salām

14.02.2017 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde "Zemīte"

img_20170206_094635.jpgMīļš pārsteigums bērnudārzam
Pašā ziemas spelgonī mazie bērndārznieki saņēma jauku dāvanu no Ālandu salām. Tors Lunds atsūtīja visiem ķipariem katram pa pašu darinātam, siltam vilnas džemperim. Paldies dāvinātājam!

Lasīt visu ziņu

Zemītes pamatskolas eglīte

21.12.2016 kur : Zemītes tautas nams, Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde "Zemīte"

dsc_2417---kopija.jpgLielais Ziemassvētku pasākums pulcināja visus Zemītes pamatskolas skolēnus, viņu vecākus, skolotājus, bijušos absolventus  un citus interesentus 21.12.2016. Svētki sākās ar Ē. Kirillovas oriģināldarbu; „Pasaka par meiteni un lāci”, kurā tika atklāta doma, ka ne viss vecais ir nevajadzīgs un izmetams , bet  bērnības atmiņas dziļi sirdī glabājamas un mīļas.  Galvenās lomu izrādē spēlēja Katrīna Marta Krūmiņa un Mārcis Štokhauzens. Izrādē piedalījās pirmskolas un sākumskolas dejotāji un dziedātāji.

Lasīt visu ziņu galerija (37)

Ziemassvētku pasākums Zemītes pamatskolā

21.12.2016 16:00

Aicinām uz Ziemassvētku pasākumu 21.12.2016. plkst. 16:00 Zemītes Tautas namā

Lasīt visu ziņu

Bērndārznieki „Sniegavīru meklējot” pirms Ziemassvētkiem

20.12.2016 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde "Zemīte"

dsc_2306.jpgZiemassvētki – prieka, dāvanu un brīnumu laiks, kad eglītes zaros iedegas krāsainas lampiņas. Ziemassvētki – svētki, kad prieks ne tikai tiek saņemts, bet jārada arī citiem, gūstot prieku no šīs radīšanas un redzot rezultātu.

Bērnudārza visas grupas jau laikus bija sākušas gatavoties un izrotājušas telpas. Par to no direktores saņēma pateicības rakstus un kārumus.

Lasīt visu ziņu galerija (20)

„Vislielākā dāvana” Zemītes skolēniem

19.12.2016 kur : Zemītes tautas nams, Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde "Zemīte"

p1260041.jpgDecembris ir tumšākais gada mēnesis, kā arī dāvanu saņemšanas mēnesis. Šogad, bez ierastajām dāvanām, skolēni varēja tikt pie „Vislielākās dāvanas”.

Mazliet no projekta vēstures:

kopš 1993.gada ASV, Austrālijā un Rietumeiropas valstīs tiek veikta milzīga labdarības akcija, kurā ņem dalību apmēram 50 000 dažādu kristiešu draudzes, skolas un citas organzācijas.

Draudzēs un skolās aicina savus bērnus dalīties Ziemassvētku priekā un ļaut bērniem citās valstīs sastapties ar prieku praktiskā veidā.

Lasīt visu ziņu galerija (23)

Novērtē zemītnieku veidotos gulbjus

28.10.2016

gulbji.jpgDabas aizsardzības pārvaldes organizētajā radošo darbu konkursā savā vecuma grupā pirmā vieta piešķirta Zemītes pirmskolas un pamatskolas bērniem un viņu veidotajiem gulbjiem. 

Kopumā konkursā piedalījušies 200 interesentu, kas gulbjus veidoja visdažādākajās tehnikās - zīmēja, gleznoja, adīja, veidoja kolāžas, modelēja un pat apvienoja vairākas tehnikas. Tomēr būtiski, skaidro DAP dabas izglītības centra "Meža māja" vadītāja Agnese Balandiņa, ka konkursā tika vērtēta ne vien darba mākslinieciskā, bet arī izzinošā vērtība. Proti, autoriem darbiem bija jāpievieno skaidrojošā informācija par gulbju migrāciju, ligzdošanu, barošanu u.c. 

Lasīt visu ziņu

Zemītes skolēni “Zaļās klases” nometnē

07.07.2016

20160706_123919.jpgVasara, zaļa zāle, zaļas lapas un skolēniem jūlijā “Zaļā klases” nometne. Tajā  jaunas zināšanas, jūras gaiss un ūdens labsajūtai, patīkamas emocijas. Tās ir vērtības, ko nometnē pavadītajās dienās guva “Latvijas Finiera” Zaļās klases konkursa dalībnieki un organizatori, jo pasākumu noslēgums notika pie jūras – “Latvijas Finiera” kempingā “Abragciems”.

Šogad 1.reizi vietu starptautiskajā Baltijas valstu nometnē ieguva arī Zemītes pamatskolas komanda. Lai tiktu līdz tam, jau iepriekš bija kārtīgi jāizpēta kosmosa tēma. Mājās bija jāuzfilmē pašradīta filma par dzīvošanu uz Marsu, kā arī jāsameklē atbildes uz jautājumiem par kosmosa tehnoloģijām. Nometnē bija gan jāsacenšas fiziskās aktivitātēs, gan jāparāda zināšanas aizpildot testa anketas. Visinteresantākās skolēniem likās “Z(in)oo” centra veidotās aktivitātes un rādītie eksperimenti. Tos bērni bija gatavi skatīties vēl un vēl. Par konkursā savākto punktu skaitu nebija visi apmierināti, bet nakts diskotēka un tusiņš teltī, atrakciju apmeklējums un lieliskā ēdināšana visas raizes atņēma. Galvenais jau bija- laba laika pavadīšana vienaudžu pulkā. Tagad atliek gaidīt nākamā konkursa nolikumu, lai atkal turp dotos citu gadu.

Olita Tutiņa, Zemītes pamatskola skolotāja

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Skolēni eksperimentē Rīgā

29.02.2016

zantes-un-zemites-skolas-parstavji.jpg29.februārī Rīgā LU Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā notika jauno vides pētnieku forums “Skolēni eksperimentē”, kuru organizēja Bērnu un jauniešu vides izglītības centrs „Rīgas Dabaszinību skola”,sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldi un Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultāti.

Pasākuma mērķis bija veicināt skolēnu aktīvu vides izzināšanu un

aktivizēt un popularizēt pētniecisko darbību, kā arī aktivizēt un paplašināt vides izglītības darbu izglītības iestādēs.

Pasākumā piedalījās skolēni no visas Latvijas dažādām skolām. Konkurence liela.

No Kandavas novada forumā piedalījās 2 skolas. Zantes pamatskolas 5.klases skolniece Beāte Dišlere lieliski parādīja savas prasmes saimnieciskajos jautājumos un demonstrēja kā pagatavot „ Ekolģisko uzkopšanas līdzekli”, kā arī tur pat nodemonstrēja tā darbību. Atbalstīja Beātes centienus skolotāja Zaiga Puriņa.

Zemītes pamatskolas 4.klases skolnieks Emīls Zandbergs demonstrēja savu pētījumu par pašgatavota termosa veidošanu un lietderību. Žūrijai tika parādīts, kā no rīta ielietā tēja saglabājusi siltumu. Eksperimentēts bija ļoti daudz. Konsultēja skolotāja Olita Tutiņa.

Balvā visiem tika ekskursija pa „gudro māju” LU Dabaszinātņu centru un demonstrējumi ķīmijas laboratorijā. Vēl visi bērni par darbu saņēma pateicības un nelielu dāvaniņu, bet Emīlam Zandbergam piešķirta 1.vieta un „Ilustrētā Junioriem” abonements. Nobeigumā izskanēja vēlējums- neapstāties savos meklējumos, tad varēs visi tikties atkal nākamgad.

Klāt bija un pierakstīja- Olita Tutiņa, Zemītes pamatskolas skolotāja

Lasīt visu ziņu galerija (3)

SMU Ziemassvētku gadatirgus Riga Plaza

12.12.2015

12357158_1060207194014053_7954921299647812996_o.jpg12.12.2015. norisinājās Junior Achievement Latvija (JA Latvija) sadarbībā ar ilggadējo partneri Swedbank un modes un izklaides centru Rīga Plazarīkotais ikgadējais Vislatvijas Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) Ziemassvētku gadatirgus, kopā pulcējot labākos 127 SMU no visas Latvijas. Zemītes pamatskolu pārstāvēja SMU “Mīļlietiņas”, kur varēja iegādāties sadzīvē noderīgas mīļlietiņas.

Lasīt visu ziņu galerija (3)
<>
back to top