Lapas karte
Zemīte, pirmsskolas izglītības iestāde

Pasākumi

Mūsējie "Cūkmena detektīvi"

30.11.2017 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde "Zemīte"

cukmens5.jpgAS "Latvijas valsts meži" organizē ekoprogrammu pirmsskolām, kurā 5 - 7 gadus jauni bērni , sadarbībā ar atraktīvo personu Cūkmenu, apgūst zinības par mežu. Tās mērķis ir rosināt bērnos atbildību pret vidi, vairojot izpratni par vērtīgo un lieko dabā. Arī mūsējie pieteicās šajā programmā. Tāpēc kādu dienu pie skolas durvīm piezvanīja pats Cūkmens. Bērniem tie bija lieli prieki. Neilgās vizītes laikā viņi varēja parādīt savas zināšanas un dot solījumu Cūkmenam, ka mūsējie mežā uzvedīsies godīgi.
Tālāk bērni kopā ar audzinātāju Ingūnu Putāni visa gada garumā programmas ietvaros soli pa solim atklās dažādus meža noslēpumus un kļūst par īstiem Cūkmena detektīviem!

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Patriotu nedēļa

09.11.2017 - 17.11.2017 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde "Zemīte"

1_20131110200026887.jpg9.11. Lāčplēša dienai veltīts vēstures starpbrīdis

         Patriotisko filmu diena

10.11. Manas Zemītes iedzīvināšana filmā

17.11. 9:00 Viktorīna "Mana Latvija" 

          11:00 Svētbrīdis Zemītes baznīcā, veltīts Latvijas Republikas              proklamēšanas 99.gadadienai

Lasīt visu ziņu

Mārtiņdienas pasākums

10.11.2017 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde "Zemīte"

dsc_5562.jpgMārtiņa gailīši un viņu draugi atkal pieskandināja Zemītes skolu. Mārtiņdienas pasākumā bija jautri danči skolotājas Evitas  Ernštreites muzikālā pavadībā. Dejas mijās ar sarunām par šo svētku vēsturisko mantojumu. To izstāstīja skolēni un viņu audzinātājas Solvita, Ginta, Mārīte un Silvija. Bērndārznieki ar savām audzinātājām parādīja īstu ķekatnieku danci  “Gailītis un vistiņa”, kuru viņi bija iemācījušies skolotājas S.Kalinjukas vadībā. Mazo bērnu ansamblīša dziedātās dziesmas pieskandināja mazās skoliņas katru stūri, lai visi nelabie bēg ārā.

Lasīt visu ziņu galerija (24)

Zemītes pamatskola starptautiskajā projektā “Ēdam atbildīgi”

29.09.2017 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde "Zemīte"

latvia__copy.jpgAizvien svarīgāks kļūst jautājums gan par to, kādu iespaidu uz mūsu veselību, vidi

atstāj pārtika, ko ēdam, gan arī par pārtikas sadalījumu pasaulē - tās trūkuma un

pārprodukcijas paradoksu. Sākot apzināties atbildību par savu ķermeni, mūsu skolēni var sākt aizdomāties par pārtikas ietekmi uz vidi un cilvēku. Tāpēc šogad Zemītes pamatskolas skolēni, skolotāji un darbinieki ņem līdzdalību projektā „Ēdam atbildīgi!”. Projektā piedalās deviņas Eiropas valstis - Bulgārija, Horvātija, Čehija, Latvija, Malta, Polija, Rumānija, Slovākija un Slovēnija.

Lasīt visu ziņu galerija (25)

Zinību diena Zemītes pamatskolā

01.09.2017 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde "Zemīte"

dsc_5101.jpgNemanot pagājusi vasara un atkal skolas zvans pulcē savus skolēnus uz klasi. Zemītes pamatskolā šogad mācības uzsāk 96 izglītojamie,  no tiem 7 pirmklasnieki, 34 izglītojamie apmeklēs pirmskolas grupu, no kuriem 14 bērni ir 5/6gadnieki. Skolā strādā 15 skolotāji. Pēc Liepājas Universitātes absolvēšanas Zemītes skolā darbu uzsāk  jaunā speciāliste- logopēde Vikija Riekstiņa. Svētku reizē tiek sumināti darbinieki, kuri skolā nostrādājuši 20 darba gadus- Ineta Krūmiņa, 10 darba gadus- Ērodeja Kirillova un Nadežda Kravčuka. Pirmās klases skolēni saņēma Kandavas novada dāvinātās skolas somas, kuras pasniedza domes deputāte Signe Ezeriņa un pagasta pārvaldniece Rita Diduha. Skola jaunās skolas somas papildināja ar starta komplektu jaunajam mācību cēlienam. 

Lasīt visu ziņu galerija (21)

GLOBE projekta Vasaras skolā Slampē

21.08.2017 - 25.08.2017 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde "Zemīte"

jpg_20170904_180929__107114314.jpgNo 21.-25.augustam Zemgales vidusskolā Slampes pagastā notika GLOBE projekta Vasaras skola , projekta “Jaunie vides pētnieki Latvijas nākotnei” ietvaros. Aktīvistu pulkā bija 57 skolēni un skolotāji no 7 dažādām Latvijas skolām - Daugmales, Ventspils, Dundagas, Mazzalves, Mālpils, Viļķenes, Rīgas un arī no mūsu Zemītes pamatskolas. Mūsu skolu pārstāvēja Aleksandra Borka, Rita Rasmusa, Kristers Krists Apse un skolotāja Olita Tutiņa.

Vasaras skolā apguvām vides pētījumu iemaņas, mācījāmies saskatīt pārmaiņas dabā, mācījāmies strādāt komandās, radoši domāt un debatēt, kā arī vienkārši labi atpūtāmies, lai gūtu enerģiju jaunajam mācību gadam.

Lasīt visu ziņu

Starptautiskajā eTwinning seminārā dabas zinātņu skolotājiem Jūrmalā

15.06.2017 - 18.06.2017 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde "Zemīte"

etwin3.jpgVasara ir jauks laiks, kad var atpūsties, bet var arī uzkrāt zināšanas. Es piedalījos starptautiskajā seminārā "eTwinning projekti dabas zinātņu priekšmetos", kas no 15. līdz 18.jūnijam notika

Jūrmalā, viesnīcā „Semarah hotel Lielupe”. Tur bija sapulcējušies dabas zinātņu skolotāji no

dažādām Eiropas valstīm-  Čehijas Republikas, Kipras, Lietuvas, Polijas, Slovākijas, Ukrainas, Vācijas un , protams, no Latvijas, lai uzzinātu daudz ko jaunu.

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Zemītes skolas 96. izlaidums

09.06.2017 kur : Zemītes tautas nams, Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde "Zemīte"

dsc_0416.jpg2017.gada 9.jūnijā, Zemītes pamatskola svinēja 96.izlaidumu. Šogad apliecību par pamatizglītību ieguva 14 absolventi. Skolas direktore īpaši uzteica tos skolēnus, kuri mācījās neklātienē un kuriem pietika spēka visu izdarīt, lai šodien sēdētu absolventa krēslā. Īpašs paldies Marikai Ozolniecei, Kristai Kirillovai, kuras visā pamatizglītības posmā bija ar labām un teicamām sekmēm. Paldies tika teikts arī absolventu vecākiem- Ilonai Karalei, Ērodejai Kirillovai, Ievai Nahodkinai par labu bērnu audzināšanu un atbalstu skolai. Uzmundrinājuma vārdus un laba vēlējumus  Kandavas novada domes vārdā teica deputāte Signe Ezeriņa. Skolu šogad absolvēja 1100. absolvents- Mārcis Štokhauzens. Absolventiem tika dāvinātas “Zoldnera izdevniecībā” izdotas grāmatas “Seko savai sirdsbalsij”. Skolas direktore ieteica šo grāmatu izmantot kā ceļvedi, lai dzīvotu, mīlētu, darītu, palīdzētu, pilnveidotos, dalītos, īstenotu un sniegtu savu ieguldījumu, lai pasaule kļūtu labāka. 

Lasīt visu ziņu galerija (30)

Pēdējā skolas diena Zemītes pamatskolā

31.05.2017 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde "Zemīte"

dsc_3500.jpgNemanot pienākusi mācību gada pēdējā diena. Visiem smaids sejā. Kā pirmie šajā pasākumā tika sveikti izglītojamie ar veiksmīgu pirmskolas programmas pabeigšanu. Nākošā gadā 1.klasē mācīsies Anna Luīze Putāne, Elīza Zariņa, Gustavs Lācis, Betija Lisovska un Madara Reinholde. Nākamajiem pirmklasniekiem tika dāvāts starta komplekts mācībām un uzdevumu grāmata vasarai, lai neaizmirstos visas uzkrātās gudrības.

Lasīt visu ziņu galerija (24)

​​Cerību zvans - Veiksmi absolventiem!

12.05.2017 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde "Zemīte"

dsc_3170.jpg12.maijā Zemītes pamatskolas zāle svētku rotā. Nemanot klāt 9.klases skolēnu pēdējā mācību stunda šinī skolā. Devītos sveic citu klašu skolēni, vēl veiksmi eksāmenos. Savukārt devītie pateicās skolotājiem par sniegtajām zināšanām un kā jau pavasarī iederas, dāvina puķes. Dāvanā ābeli saņem arī pirmā audzinātāja Ginta Immermane, bet cidoniju stādus dāvina audzinātājai Silvijai Ragainei. Cerību zvans aizved devītos uz pēdējo stundu, pēc kuras visi draudzīgi devās stādīt klinšrozītes skolas parkā.

Lasīt visu ziņu galerija (8)

​Valodu diena Pastariņa muzejā

12.05.2017 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde "Zemīte"

img_20170512_102443.jpgBērndārzniekiem pavasarī jau par tradīciju kļuvusi viesošanās Pastariņa muzejā. Tur mūs vienmēr laipni sagaida saimniece Sanita, kas bija noorganizējusi maizes cepšanu un sviesta kulšanu. Vēl visi varēja izspēlēt senās bērnu spēles- cīņas ar maisiem, slēpošanu pa zāli, ratiņa vadīšanu. Bērni apskatīja senās mājas iekārtojumu, pirts apmeklējumu. Valodu dienai par godu, bērniem bija jānorunā dzejoļi, jāmeklē teritorijā paslēpti burti, lai saliktu mājas nosaukumu. Stundas aizritēja aizrautīgā darbā. Nobeigumā visi mielojās ar gardām pusdienām. Uz tikšanos nākamgad!

Par viesošanos pastāstīja deju skolotāja S.Kalinjuka, audzinātājas I.Putāne un O.Tutiņa, fotogrāfēja D.Dzērve

Lasīt visu ziņu galerija (3)

Aprīlis - dabaszinātņu mēnesis

14.04.2017

dsc_2822.jpgLai veicinātu skolotāju sadarbību Tehnoloģiju un zinātņu pamatu priekšmetu ietvaros tika organizēta dabaszinātņu dekāde. Tam noslēdzošais pasākums bija dabaszinātņu pēcpusdiena. Šis pasākums jau kļuvis par tradīciju un notiek jau 5. gadu. Tajā skolēni atbildēja uz 4 jautājumu kārtām un veica praktiskos uzdevumus- atpazina ārstniecības augus, risināja gan praktiskus uzdevumus, gan teorijas jautājumus, gan veica mājasdarbu, atbildot uz viktorīnas jautājumiem. Lai pasākumu padarītu interesantāku starp jautājumu kārtām tika veikti ķīmijas un fizikas eksperimenti, kuri bija jāizskaidro. Konkursā uzvarēja 9.klase, otro vietu ieguva 7.klase un 3.vietu 8.klase. Pateicības par piedalīšanos arī jaunākajiem 5. un 6.kl. skolēniem. 

Paldies skolotājai S.Ragainei, kura iesaistījās konkursa jautājumu izstrādē.

Lasīt visu ziņu galerija (14)
<>
back to top