Lapas karte
Zemītes sākumskola

Aktualitātes

Zemītes sākumskolas un pirmsskolas februāra nogales aktivitātes

20.02.2023 - 28.02.2023 kur : Zemītes sākumskola

whatsapp-image-2023-02-23-at-13-59-54.jpgKaut laikapstākļi par to neliecina, bet februāra otrajā pusē sākās svētki, kas saistās ar atvadīšanos no ziemas un pavasara sagaidīšanu. Viena no tradīcijām ir pankūku cepšana un ēšana, jo tās simbolizē sauli. Tika ceptas visādas gardu gardās pankūkas, bet 5. klases skolēni pankūku nedēļas noslēgumā cepa arī plānās pankūkas. Tikmēr mūzikas stundā tapa prezentēta pirmā pašu komponētā dziesma 5/6.klases kolektīvā veikumā. Kad ārā skaists laiks un negribas iekšā mācīties -  matemātika tika apgūta izmantojot sniegu  - punkts, stars, nogrieznis, taisne. Bet izmantojot āra estrādi tika praktiski iepazīts- perimetrs un laukums.  Pēc stundām kamēr vēl turas sniegs un kamanas labi slīd tiek izbaudīti pēdējie ziemas prieki. Tikmēr skolā ienāca  salmu mošķi, kas procesā pārvērtās skaistās lellītēs. Dažas no salmu meitenēm gatavas doties uz Itāliju satikties ar Erasmuss + projekta sadarbības partneriem. Gada ieguldījums veselības veicināšanas aktivitātēs vainagojies sasniegumā- Tukuma ledus halles laukumā visi jau spēj baudīt slidošanas priekus bez palīgierīcēm! Pirmsskolā jau nadziņi niezēt niezēja sēt un stādīt -  tapa loku "dārzs" veselīgām svietmaizēm. Pirmie pavasara darbi ir veikti! Sākumskolas mazākās klases neatpalika no pirmsskolniekiem un izveidoja savu eksperimentālo  "siltumnīcu" uz palodzes. Mums ir ļoti interesanta ikdiena, tāpēc gaidām arī jaunus skolēnus, kuri vēlas mācīties kopā ar mums gan vēl šajā, gan nākamajā mācību gadā!

Foto un teksti: Aija Lagzdiņa, Ingūna Putāne, Ramona Liepiņa Krauja, Mārīte Starte, Laura Stankus, Olita Tutiņa, Laura Bergmane, Daiga Dzērve un Anita Geidāne

Lasīt visu ziņu galerija (54)

Viena traki krāsaina un aizraujoša nedēļa!

13.02.2023 - 17.02.2023 kur : Zemītes sākumskola

whatsapp-image-2023-02-14-at-14-37-43-1.jpgZemītes sākumskolā un pirmsskolā tika izsludināta traki raiba, krāsaina un notikumiem bagāta nedēļa.

Pirmdiena bija čību diena,kad ikviens skolā varēja ierasties savās jaukākajās čībās.

Otrdien viss bija ap un par sirsnīgām attiecībām un Valentīndienas noskaņās. Sarkani tērpi, gardi un arī saldi cienasti - tika ceptas picas un keksiņi. Pirmsskolēni dalīja pašu gatavotas sirsniņas no plastikas masas.

Trešdien bija trako cepuru diena, bet ceturdien tika demonstrētas parūkas un interesanti matu sakārtojumi, turklāt notika skolas popiela. Popielas īpašie viesi bija skolotāji maskās, kurus vajadzēja atpazīt un uzminēt kuri gan šoreiz tur paslēpušies. Izspēlējot aktivitāti "Balsošana ar kājām" , kur notiek balsotāju grupēšanās pa grupiņām pēc savas pārliecības par pareizo atbildi, visi tika veiksmīgi atminēti! Piektdiena tika pavadīta kopā ar mīļākajām mīkstajām mantiņām. Un nesatraucieties, mācījāmies uz nebēdu ( protams šo to no padarītā varēja iekļaut arī mācību procesā), bet trakulībām un jautrībām tika veltīti starpbrīži un pēcstundu periods līdz autobusiem.

Foto: Jana Danute, Ingūna Putāne, Mārīte Starte, Anita Geidāne, Laura Stankus

Lasīt visu ziņu galerija (35)

Meteņdiena Zemītes sākumskolā

07.02.2023 kur : Zemītes sākumskola

   whatsapp-image-2023-02-07-at-14-46-36.jpg Meteņi ir tas brīdis, kad īsās ziemas dienas paliek garākas un tepat aiz stūra jau pavasaris. Un pavasaris jāsagaida godam – ar jautrām rotaļām un spēkošanos, lai visu nākamo gadu būtu veselība. Viena no svarīgākajām aktivitātēm Meteņos senlatviešiem bija vizināšanās no kalna. Zemītes pils parkā kalna gan nav, bet tas nemazināja vizināšanās prieku pa nedaudz piesnigušo pļavu. Sākumskolas skolēni ragavas vilka un stūma, vizinot savus draugus un skolotājas, kā arī piedalījās dažādās stafetēs. Skolotāja Olita Tutiņa  gādāja ne tikai par to, lai stafetes veiksmīgi noritētu, bet arī par gardo konfekšu lietu, kas arī ir viena no Meteņu tradīcijām.

Foto: Jana Danute un Laura Stankus

Teksts: Ina Kolāte

Lasīt visu ziņu galerija (30)

Kaķu gultu nodošana Tukuma dzīvnieku patversmē

26.01.2023 11:00 kur : Zemītes sākumskola

32769266211216057125695743133121729321408436n.jpgŠodien pāršķīrām vienu labo darbu dienasgrāmatas lapu. Apciemojām Tukuma dzīvnieku patversmi, kur nogādājām 17 bērnu darinātas dzīvnieku gultiņas. Iepazināmies ar kaķu mājās iemītniekiem un izvedam pastaigā mazos suņukus....

Foto un teksts: Ramona Liepiņa Krauja

Lasīt visu ziņu galerija (7)

Akcijas “Neapēd zemeslodi” aktivitāte Zemītes sākumskolā

26.01.2023

whatsapp-image-2023-01-26-at-11-25-03-1.jpgMums veģetārā diena- mafini un augu piens. Skolotājas Olitas Tutiņas vadībā bērni cepa mafinus  un baudīja augu pienu, kas gatavots no putraimiem un žāvētām cidonijām. EKO skolas ietvaros skolotāja ir pieteikusi skolu  akcijas "Neapēd zemeslodi" 1. līmenim, kurā izteikta apņemšanās "Ēst veģetāri 3 dienas nedēļā (neēst gaļu un zivis). Šajā akcijā tiek veidota izpratne kā visvienkāršāk mazināt savu ietekmi uz klimatu un dabu. Akcijas mērķis ir ēdot mazāk dzīvnieku valsts produktu mazināt, dabas noplicināšanas dēļ, cilvēces ietekmi uz planētu kopumā, jo šīs noplicināšanas rezultātā mūs visus sagaida daudzi nebijuši izaicinājumi, bet šis noteikti ir visgaršīgākais! Skolēni tiek aicināti pieņemt izaicinājumu janvārī ēst vairāk augu valsts produktus un dzīvot zemeslodei draudzīgāk!

Foto: Olita Tutiņa

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Ierakumu sveču nodarbība

20.01.2023 - 10.02.2023 kur : Zemītes sākumskola

whatsapp-image-2023-01-20-at-14-59-54.jpgSkolotāja Aija Lagzdiņa, kopā ar sestās klases audzēkņiem, šodien izmēģināja izgatavot ierakumu sveces. Iepazīstinot ar savu veikumu darba grupiņa saka: "Šodien tapa mūsu pirmā blindāžas svece, kuru pievienosim sūtījumam uz Ukrainu".

Turpinājām tīt sveces arī februārī...

Foto: Aija Lagzdiņa

Lasīt visu ziņu galerija (12)
<>
back to top