Lapas karte
Zemītes sākumskola

Aktualitātes

Var gleznot arī tā!

whatsapp-image-2023-05-24-at-13-11-45-1.jpgViss dabā zied un zaļo, nu kā gan lai nosēd telpās un zīmē iedomātus ziedus? Skolotājai Mārītei Startei radās ideja veidot zīmējumus no dabiskiem materiāliem skolas pagalmā... Vai nav skaisti?

Foto: Mārīte Strate

Lasīt visu ziņu galerija (7)

Zemītes skolas saimes ekskursija

whatsapp-image-2023-05-29-at-19-36-30.jpgNeskatoties uz Hokeja brīvdienu, Zemītes skolas saime 29.maijā devās kopīgā izbraucienā uz Lāču maiznīcu, ciemojās Valgundes briežu dārzā, un apmeklēja Jelgavas policijas operatīvo informācijas centru. Paldies Rasai kurai nebija grūti savā brīvdienā izrādīt centra darbu. Paldies Inese Tarvida par ideju!!! Tālāk sekoja atpūta Pasta salā, kurā tik abaudīta  sakoptā un skaistā vide. Mājupceļā apskatījām klosteri. Dienas laikā tikām iepazinušies daudz un dažādu profesiju pārstāvjiem, iemēģinājām roku smalkmaizīšu tapšanā un degustēšanā. Priecājamies par jauko laiku un kopā būšanu pirms vasaras brīvdienām, paldies vecākiem kuri bija kopā ar mums un arī  tiem kas palika mājās, bet deva iespēju būt šim pasākumam. Kopā varam un darām!

Teksts: Ramona Liepiņa Krauja

Foto: Olita Tutiņa, Laura Stankus

Lasīt visu ziņu galerija (27)

Zemītes sākumskolas skolēni un pirmsskolnieki viesojas Pastariņa muzejā

whatsapp-image-2023-05-17-at-14-59-10-1.jpg17. maijā Zemītes sākumskolas un pirmsskolas audzēkņi un skolotāji devās ikgadējā pavasara izbraukumā uz Pastariņa muzeju Zentenē. Pirmsskolniekiem tā jau ir ilgadīga tradīcija, ka viņi, kā Zemītes TN bērnu pirmsskolas rotaļu un deju pulciņš aktīvajai darbības sezonai izskanot, viesojas šajā vietā uz sadraudzības koncertu ar citiem apkaimes pirmsskolas un jaunākā skolas vecuma pulciņiem. Kopā ar pirmsskolniekiem pasākumam pievienojas arī pārējie Zemītes skolēni. Šajā tikšanās reizē tika gan izzināts Pastariņa muzeja vēsturiskais stāsts, gan izcīnītas sacensības dažādos veiklības uzdevumos, gan cepta maizīte ( šogad visi cepa Saules maizi),  gan kopīgi koncertēts un ēsta Lielā Katla zupa. Diena bija bagāta un skaisti saulaina gan dabā, gan omās. Patīkami bija satikt mazos paziņas no Cēres, Zentenes, Pūres  un citām apkaimes pirmsskoliņām un skoliņām. Atceļā tika apciemots Kaives Dižozols. Paldies muzeja vadītājai Sanitai Ratniecei par laipno uzņemšanu un visiem muzeja darbiniekiem par gardo cienastu!

Foto: Laura Stankuss, Ingūna Putāne, Daiga Dzērve un Olita Tutiņa

Lasīt visu ziņu galerija (65)

Zemītes sākamskolas un pirmsskolas bērnu pasākumi un aktivitātes aprīļa izskaņā un maija pirmajā pusē.

whatsapp-image-2023-04-27-at-16-03-10.jpg21.04. Mūsu skolas meitenes Betija Lisovska un Keita Prince piedalījās Tukuma novada 6.kl. dabas zinību pasākumā "Izziņas labirinti dabā" Kandavā Teteriņu apkārtnē. Bija vajadzīga liela izturība, lai O.Kalpaka skolas kadetu pavadībā apmeklētu 7 stacijas, kurās bija jāveic izziņu veicinoši uzdevumi. Arī skolotāja Olita Tutiņa bija izveidojusi staciju "Atkritumiem- Nē!". Nobeigums ar sarunām pie ugunskura. Prieks par balviņām no "Pūre food" un Tukuma IP. Paldies pasākuma organizatorei skolotājai Sanitai Baumanei un mūsu skolotājai Olitai Tutiņai par bērnu sagatvošanu pasākumam.

21.04. Mūsu skolā un pirmsskolā arī Olimpiskā diena aizvadīta kārtīgi vingrojot un aizrautīgi darbojoties līdzi Olimpiskās dienas vingrojumu kompleksiem.

27.04. Slampes Kultūras pilī skolas trešās klases komanda ar atbalstītajiem piedalījās Tukuma novada Izglītības pārvaldes organizētajā 3.klašu teātra festivālā “Pastāsti man pasaku”! Paldies skolotājai Olitai Tutiņai par izrādes sagatavošanu.

28.04. Zemītes sākumskolas teātra pulciņš ar A. Grīvas lugu  "Trīs laimīgi zaķi"  piedalījās Kandavas kultūras namā  Tukuma novada izglītības un kultūras iestāžu skolēnu teātra uzvedumu festivālā "Dedzi gaiši, uguntiņa!".

Lasīt visu ziņu galerija (42)

Pavasara raibās dienas un darbi Zemītes pirmsskolā un sākumskolā

19.04.2023 kur : Zemītes sākumskola

whatsapp-image-2023-04-11-at-17-30-00.jpgZemītes sākumskolā un pirmsskolā aprīlis ir ļoti rosīgs un dažādām aktivitātēm piepildīts. Pēc Lieldienu brīvdienām, skolēni čakli ne tikai mācījās, bet arī pēc stundām piedalījās apkārtnes sakopšanas talkās, lai pirmie pavasara ziedi parkā varētu saulītē vērties, atbrīvoti no rudens lapu skāvieniem. Pēc laba darba nopelnīta bija arī laba atpūta. 19. aprīlī pirmsskolnieki, kuri ir arī Zemītes TN Rotaļu un deju pulciņa dalībnieki, devās viesos uz Cēri pie Cēres pirmsskolas vecuma bērniem, kur ne tikai sniedza mazu koncertiņu un skatījās Cēres draugu uzstāšanos, bet satika arī jautro klaunu un kārtīgi izballējās. Sākumskolas bērni, pēc stundām, devās apciemot draugus Vānes skolā. Lai noskatītos izrādi "Skrējiens pretī pavasarim kopā ar Nezinīti un Zinīti" un pēc izrādes notika draudzības spēle futbolā un dažādas aktivitātes skolas parkā.

Foto autores: Jana Danute, Olita Tutiņa, Laura Stankus un Ingūna Putāne

Lasīt visu ziņu galerija (20)

Mēs lepojamies!

whatsapp-image-2023-04-19-at-16-28-22.jpgwhatsapp-image-2023-04-14-at-12-43-48.jpg14. aprīlī, mūsu skolnieces Sanija Pikšteine un Keita Prince, piedalījās Tukuma novada skolēnu skatuves runas konkursā. Sanija, 2.-3. klašu grupā, ieguva trešās pakāpes diplomu, bet Keita, 4.-6. klašu grupā, otrās pakāpes diplomu. Esam priecīgi par mūsu audzēkņu uzdrīkstēšanos un sakām paldies skolotājiem par ieguldīto darbu.

Foto autore: Ērodeja Kirillova

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Lieldienas gaidot un čakli rosoties Zemītes sākumskolā darbi iet no rokas

06.04.2023 kur : Zemītes sākumskola

whatsapp-image-2023-04-05-at-14-45-18.jpgZemītes sākumskolas un pirmsskolas bērni čakli rosījās lai paspētu paveikt ikdienas drabiņus un vēl sākt Lieldienu svinēšanas laiku.  Šajā nedēļā gan notikuši eksperimenti ar olām dabas zinību stundu ietvaros, gan olu krāsošana, ripināšana un ēšana kopjot un iepazīstot Lieldienu tradīcijas gan Latvijā gan Eiropā. Eiropas kultūras projekta ietvaros olas ieguva raibas krāsas atspoguļojot greznojumos Eiropas valstu karogus, kuru Lieldienu tradīcijas tika iepazītas tuvāk. Sporta nodarbībās vēl izbaudīti slidošanas prieki Tukuma ledus hallē, bet Ēnu dienā vecāko klašu skolēni paviesojās Zemītes darbnīcās. Diena noslēdzās ar latviskām rotaļām un spēlēm, olu kaujām un protams- olu ripināšanu.

Visiem vēlot labu omu, krāsainas Lieldienas un daudz saules- Zemītes sākumskolas un pirmsskolas kolektīvs sūta sulainus sveicienus visiem ziņu lasītājiem un mūsu lapas sekotājiem. Jā, un skolas parkā ir saviesušies dažādi raibu raibie zaķi, cāļi un Lieldienu sveicieni- brauciet, skaitiet un apciemojiet arī viņus!!!

Foto autores: Olita Tutiņa, Jana Danute, Anita Geidāne, Ingūna Putāne, Laura Stankus un Mārīte Strate

Lasīt visu ziņu galerija (38)
<>
back to top