Lapas karte
Zemītes sākumskola

Aktualitātes

Ziema, ziemiņa skolas parkā un apkārtnē...

09.12.2022 kur : Zemītes sākumskola

31906409955936482407528883941188146488755031n.jpgAgrs rīts skolas parkā. Mostas rūķi, bērni ierodas no malu malām, lai apgūtu jaunas zināšanas, vilcieniņš caur kupenām ved Ziemassvētku brīnumu. Mēs esam gatavi to sagaidīt. Pēc labi padarīta darba varam arī paši pēc stundām atpūsties un baudīt balto ziemas dienu... paldies skolotājiem kuri spēj iziet no ikdienas standartiem un ienest skolā īpašu gaisotni. Aicinām lielu un mazu, vecu vai jaunu, ģimenes un draugus, izbaudīt balto sniegu mūsu parkā. Aplūkot svētku dekorācijas, izbrist sniega taku, ja sniegs ļausies uzcelt savu sniegavīru, fotografēties, pikoties un vienkārši iztrakoties sniegā bez veselībai kaitīgiem piemaisījumiem.

Foto un teksts: Ramona Liepiņa Krauja

Lasīt visu ziņu galerija (32)

"Latvijas skolas somas" ietvaros, Zemītes sākumskolā, krāsaino smilšu nodarbība

09.12.2022 kur : Zemītes sākumskola

Šodien “Latvijas skolas somas” ietvaros baudījām smilšu mākslu. Mākslinieces Daigas Kaufmanes vadībā ekspermentējām un gleznojām ar krāsainajām smiltīm. Mākslinieces vadībā 2 stunda laikā apguvām pamatzināšanas krāsaino smilšu dejas mākslā uz papīra. Otrās stundas laikā katram bija iespēja radīt savu mākslas darbu. Milzīgs paldies par iespēju zīmēt savādāk!

Foto: Aija Lagzdiņa, Daiga Dzērve un Ramona Liepiņa Krauja

Lasīt visu ziņu galerija (23)

Ziemassvētku gaidīšanas laika aktivitātes Zemītes sākumskolā

05.12.2022 - 21.12.2022 kur : Zemītes sākumskola

whatsapp-image-2022-12-12-at-15-36-09.jpgZiemassvētki ir laiks, kad mēs gaidām ne tikai dāvanas, bet arī mācāmies dažādas zināšanas par šiem svētkiem un apgūstam prasmi sagādāt prieku arī sev tuvajiem. Pēc otrā Adventa skolā viesojās Ieva Vavilova lai pastāstītu par savu pieredzi Ziemassvētku gaidīšanas laikā. Bet 12.decembrī skolā viesojās ar ludziņu  Saldus Mārtiņa Lutera draudzes svētdienas skolas bērni (galvenā vadītāja Aija Ignate, bet tur bija arī citi skolotāji) un draudzes mācītājs Mareks Ignats. Pasākums bija iespējams pateicoties sadarbībai ar  Mariku Ivsinu, kura ir Saldus Svētā Gregora izglītības centra darbiniece un labais gariņš. Svētdienas skolas bērni rādīja tematisku ludziņu par Ziemassvētku brīnuma atnākšanu un to garīgo būtību. Uzvedumu ar interesi noskatījās visi Zemītes sākumskolas un pirmsskolas skolēni. Nākošā nedēļa Zemītes  skolēniem pagāja  darbojoties virtuvē ar piparkūkām lai sagādātu mazu, bet sirds siltu, sveicienu pagasta senioriem. Sagatavoti un nosūtīti, kā arī saņemti apsveikumi e- TWINING projektu partneriem, kā arī citiem sveicamiem un sumināmiem draugiem tuvumā un tālumā.

Foto: Olita Tutiņa un Ērodeja Kirillova

Lasīt visu ziņu galerija (17)

Zemītes pirmsskola un sākumskola ceļā uz Ziemassvētkiem

28.11.2022 - 02.12.2022 kur : Zemītes sākumskola

whatsapp-image-2022-12-02-at-10-50-41.jpgZemītes sākumskolas un pirmsskolas rūķi naski rosās, jo Ziemassvētki jau klauvē pie durvīm. Pēc pirmās Adventes, pirmdienā, skolā bija piparkūku svētki un pirmsskola jau pie sapušķotās eglītes uzsāka svētku gaidīšanas laiku. Otrdienā tika atzīmēta vispasaules šokolādes diena ar cepumu greznošanu un šokolādes baudīšanu. Tad notika izpēte un "iekšējā izmeklēšana", kura dzīvnieka pēdas ir atrastas parkā, jo sniegā meža ciemiņš bija atstājis liecību par savu klatbūtni- secinājums sirdij tīkamāks -Ziemssvētku vecīša palīgs, ziemeļbriedis Rūdolfs, apmeklējis skolu. Folkloras pulciņš trešdien devās uz pārezeru, lai pie pagasta palīdzētu rūķim un auniņam atklāt gaismiņas pagasta eglē. Ar bluķa vilkšanu, brīnumu gaismiņu  un laba vēlējumu palīdzību, tika iedegti pagasta Ziemassvētku rotājumi. Lai budēļi sasildītu kājas, auniņa vadībā, tika dancots uz nebēdu latviskās rotaļdejas un vēderi sasildīti ar tēju un cepumiem. Skolas parks pamazām pārvēršas mazā Ziemassvētku pilsētiņā- dažādi dzīvnieki, rūķi un pasaku tēli sāk savu svētku gaidīšanas dzīvi, priecējot gan lielus, gan mazus Zemītes ļaudis. Lai visiem gaišas domas un labi darbi palīdz iet šajā tumšākajā gadalaikā uz Ziemassvētku brīnumu!

Foto: Daiga Dzērve, Ingūna Putāne, Olita Tutiņa un Mārīte Starte

Lasīt visu ziņu galerija (23)

Zemītes sākumskolas un pirmsskolas aktivitātes Valsts svētku nedēļā

15.11.2022 - 17.11.2022 kur : Zemītes sākumskola

whatsapp-image-2022-11-16-at-13-21-35-1.jpgValsts svētku nedēļa Zemītes sākumskolā un pirmskolā ir pagājusi radoši un darbīgi. Jau otrdien,15.novembrī,  katrā klasē un pirmsskolas grupiņās tika sagatavota sava svētku torte. Trešdien,16.novembrī, skolā notika svinīgais koncerts, tortu degustācija un izzinoša spēle par Latviju. Saistībā ar Erasmus+ projektu "Eiropas kultūra", spēlē tika ietverti jautājumi arī par Eiropas Savienību saistībā ar Latvijas valsti, dabu, kultūru. Uz svinīgo koncertu bija uzaicināta arī iepriekšējā Zemītes skolas direktore Vija Šulce un pagasta pārvaldes vadītāja Rita Diduha. 17.novembrī kopīgi tika veidota "Sveču Latvija" skolas parkā. Šajā aktivitātē ne tikai tika izveidota gaismiņu pildīta Latvijas kontūra, bet arī izdejotas latviskas rotaļdejas. Pirmskolas grupiņas, paralēli skolas aktivitātēm, iesaistījās reģionālā e-Twinning projektā "Iepazīsti manu apkaimi", kurā kopā ar Kandavas Reģionālās pamatskolas 1.b klasi un Tukuma novada speciālās izglītības iestādes grupiņām, veidoja video apsveikumu Valsts svētkos un foto piedāvājumu galda spēlei, kurā tiks atspoguļotas bērnu izvēlētās vietas viņu apkaimē. Paldies skolas radošajai komandai par svētku nedēļas aktivitāšu nodrosināšanu. Lielu paldies vēlamies izteikt arī skolotājai Mārītei Startei par skolas foajē un zāles noformēšanu svētku laikā.

Foto autori: Ina Kolāte, Ingūna putāne, Aija Lagzdiņa, Olita Tutiņa, Daiga Dzērve, Mārīte Starte

Teksts: Ērodeja Kirillova

Lasīt visu ziņu galerija (55)

Lāčplēša dienas pasākums Zemītes sākumskolā

11.11.2022 kur : Zemītes sākumskola

whatsapp-image-2022-11-11-at-13-51-50.jpgLāčplēša diena  1920. gada 11. novembrī tika iedibināta kā Lāčplēša kara ordeņa svētku un pasniegšanas diena.   1990. gada 3. oktobrī,kad pieņēma likumu „Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām”, 11. novembri noteica par atceres dienu, kurā piemin Latvijas atbrīvošanas karā kritušos karavīrus. Tā 11. novembra nozīme paplašinājās, un tie kļuva par svētkiem, kuros piemin ne vien Lāčplēša kara ordeņa kavalierus , bet visus Latvijas brīvības cīnītājus.

Zemītes sākumskolas skolēni, sadarbībā ar Zemītes TN,devās organizētā lāpu gājienā uz Zemītes pagasta Pavārkalna kapsētu lai godinātu tajā apglabāto Lāčplēša odeņa kavalieru piemiņu un aiznestu svecītes uz viņu atdusas vietām. Pasākumam pievienojās Latvijas armijas kapelāns Uģis Brūklene, kurš aicināja bērnus aizdomāties par patriotisma nozīmi kopīgajā valsts attīstība un dzimtās vietas mīlestībā.    Esam pateicīgi par šo cilvēku ieguldījumu pagātnē, lai mēs varētu dzīvot savā valstī tagadnē. Pieminam un atceramies mūsu pagasta ļaudis: Baltaisvilks Aleksandru  (1889 – 1956)- LKO kavalieris, militārpersona, virsseržants 4. Valmieras kājnieku pulkā, politiski represētais;  Štālu Kārli (1893 – 1966) -  LKO kavalieris, kareivis, laukstrādnieks; Timmermani Aleksandru (1896 – 1981)- LKO kavalieris, kaprālis - kuri savu mūžīgo mieru raduši Pavārkalna kapu kalnā un  Baumani Kārli  (1902 – 1981) - LKO kavalieris, kura atdusas vieta ir Rīgā; Ģelbe Vili (1890 – 1919), kurš pēc nāves, 1921. gadā apbalvots ar III šķiras Lāčplēša Kara ordeni,jo  krita par Latviju 1919. gada 19. jūnijā Cēsu kauju laikā un ticis  apbedīts Limbažu draudzes kapsētā.

Foto un teksts : skolotāja Aija Ābele un Zemītes TN vadītāja Ērodeja Kirillova


Lasīt visu ziņu galerija (14)
<>
back to top