Lapas karte
Zemītes sākumskola

Pasākumi

Putras diena un lapu talka

10.10.2022 kur : Zemītes sākumskola

Putrās ir spēks!

      “Ēdīsi putru, būsi vesels un stiprs!” tā saka vecāki un skolotāji. Un stipri grib būt visi!

     Tāpēc 10. oktobrī, Starptautiskajā Putras dienā, pašā rīta agrumā skolas virtuvē pulcējās skolēni, pirmsskolas bērni un skolotāji, lai baudītu virtuves saimnieces Gaidas gatavotās rīsu un mannas putras. Putras īpaši gardas padarīja ievārījums no skolas mazdārziņā izaudzētajām ogām un augļiem. Labu apetīti!

Pēcpusdienā visi devās skolas parkā lai vāktu lapas. No rīta gūtais putras spēks labi noderēja rosīgam darbam.

Teksts un foto: skolotājas-  Ina Kolāte, Ingūna putāne, Mārīte Starte un Daiga Dzērve

Lasīt visu ziņu galerija (11)

Radīt smaidu, ir dalīties ar prieku. Un dalīts prieks- dubultprieks!

07.10.2022 kur : Zemītes sākumskola

whatsapp-image-2022-10-07-at-16-12-45.jpgSākumskolas 6.klase ar palīgiem, šodien centās darīt labu un mēģināja likt pasmaidīt, jo mēs gribam, lai mums visiem ir laba veselība un stipra imunitāte. Paldies visiem tiem, kuri no sirds pasmaidīja un tam ļāvās! Katrs, kurš satika smaidīgos sešklasniekus ieguva garšīgu bumbieri un stiprinošu vārdu kartīti. Dāvana par smaidu- kur var būt patīkamāka tikšanās! Padarot mācību procesu radošu pēc stundām tika īstenota Smaidu dienas akcija Zemītes sākumskolā un tuvākajā apkārtnē. Paldies organizētājiem un čaklajiem smaidu dāvātājiem!

Idejas autori un foto: skolotāja Aija Lagzdiņa un 6.klases audzēkņi

Lasīt visu ziņu galerija (11)

Zemītes pirmskolā "Trakā cepurnieka diena"

07.10.2022 kur : Zemītes sākumskola

whatsapp-image-2022-10-07-at-13-05-50-2.jpgKad rudenī vējš sāk trakot raibajās koku lapās, katram mazliet pielīp kaut kas no vēja nebēdnības. Tā nu Zemītes pirmskolā tika nolemts mazliet  kļūt nebēdnīgiem, padarot ikdienu krāsaināku un jautrāku. Un kāpēc tad neatzīmēt Nacionālo "Trakā cepurnieka dienu"? Par šo dienu stāsta, ka tā ir lieliska iespēja parādīt savu trako pusi. Idejas autori stāsta: "Ja esat kādreiz redzējis Alises piedzīvojumus Brīnumzemē vai lasījis grāmatu, tad uzzināsiet visu par trako cepurnieku. Viņš ir muļķīgs varonis, kuru sākotnēji ilustrēja sers Džons Tenniels. Viņš ir smieklīgs varonis, kurš ir pazīstams ar savām smieklīgajām mīklām. Viņam ir piemīlīgs raksturs, un tas mūs saskaņo ar mūsu muļķīgo pusi. Tā ir Nacionālā trakā cepurnieka diena! Vai zinājāt, ka trako cepurnieku patiesībā sauc tikai par Cepurnieku? Vienkārši visi citi viņu dēvē par trako cepurnieku! Varonis ir ne tikai daļa no sērijas Alises piedzīvojumi Brīnumzemē, bet arī daudzos citos plašsaziņas līdzekļos. Tas ietver Reiz, Pandora Hearts, Alise Siržu zemē, Šreks: Mūzikls, Futurama, Alises Warped Wonderland un pat Betmens."

Foto: skolotāja Ingūna Putāne

Radošā komanda: bibliotekāre un pirmskolas deju un rotaļu pulciņa vadītāja Solvita Kalinjuka, audzinātājas - Ingūna Putāne, Daiga Dzērve un Santa Klāsone un auklīte Agita Šīmane

Lasīt visu ziņu galerija (9)

Zemītes sākumskolas Latviešu valodas stunda "Vietvārdu pētnieki" dabā

06.10.2022 kur : Zemītes sākumskola

whatsapp-image-2022-10-06-at-11-23-50.jpgLai labāk izparstu vietvārdu būtību un papētītu to izcelsmi Zemītes pagastā, latviešu valodas stundā, skolēni devās pagasta ielās lai iepazītu vietvārdus- ielu un māju nosaukumus, tos piefiksētu un pēc tam izmantotu mācību procesā.

Foto: skolotāja Ina Kolāte

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Zemītes sākumskolas un pirmskolas audzēkņi apmeklē zemnieku saimniecību „Lapsas”

05.10.2022 09:30 kur : Zemītes sākumskola

whatsapp-image-2022-10-05-at-13-38-29.jpgAtzīmējot „Pasaules lauksaimniecības dzīvnieku dienu”, 2. oktobrī Zemītes pagasta bibliotēka sadarbībā ar Zemītes sākumskolu un pirmsskolu devās ekskursijā uz zemnieku saimniecību „Lapsas”.

Trešdienas rīta cēlienā Zemītes sākumskolas klases un  pirmsskolas grupiņas viesojās Z/S "Lapsas" fermā Grenču ciemā. Saimniecībā viesi tika laipni uzņemti un iepazīstināti ar lopu kopšanas un slaukšanas apriti saimniecībā. Bērniem bija iespēja apskatīt, samīlēt un pacienāt ar barību teliņus un govis. Iepazīties ar lauksaimniecības tehniku, kuru izmanto fermas ikdienas dzīvē. Aplūkot govju slaukšanas stendus un aprīkojumu. Pavērot, kā notiek lopu barošana un aprūpe. Attālināti varēja redzēt kā notiek lopbarības sagatavošanas procesi ziemas periodam. Pēc saimniecības apskates, saimniece Arita bija sagatavojusi lielu ābolu grozu ar kuriem pacienāt viesus, tie visiem ļoti garšoja pēc garās pastaigas svaigajā gaisā. Mazajiem viesiem bija ekskluzīva iespēja pacienāties ar svaigām kukurūzas vālītēm saimniecības lielajā laukā.

Priecājamies par atsaucību un saimnieku  ieinteresētību stāstīt jaunajai paaudzei par lauksaimniecības darba praktisko pusi. Izsakām pateicību Z/S "Lapsas" saimniekiem Aritai un Guntim Krūmiņiem par laipnu uzņemšanu savā zemnieku saimniecībā.

Lielu PALDIES  saka: Zemītes pagasta bibliotekāre Solvita Kalinjuka un Zemītes sākumskolas un pirmsskolas skolēni un skolotāji.

Foto autores: skolotājas Ingūna Putāne un Olita Tutiņa

Lasīt visu ziņu galerija (10)

Mazs, bet skanīgs pārsteigums Skolotāju dienā

30.09.2022 kur : Zemītes sākumskola

whatsapp-image-2022-09-30-at-15-14-38-1.jpgPrieks ir izstarot un izdalīt. 

Izdalīt to, kas mums pieder, 

vienalga vai tā būtu maize vai māja, 

doma vai sapnis, 

un zināt, ka ir kāds, kas to saņem. 

/Z.Mauriņa/

Zemītes sākumskolas direktore Ramona Lepiņa Krauja sirsnīgi sveic visus -  gan pedagoģisko personālu, gan tehniskos darbiniekus,Skolotāju dienā, kas gaidāma vien svētdien. 

Bet šodien, kolēģes Aijas sarūpētais pārsteigums, sasildīja sirdis un domas ne tikai skolas kolektīvam, bet arī skolēniem, jo bija ieradies ciemiņš! Paldies Aigaram Kalviņam!!!

Lasīt visu ziņu

Zemītes sākumskolas Miķeļdienas tirdziņš

30.09.2022 kur : Zemītes sākumskola

whatsapp-image-2022-09-30-at-16-32-11.jpg30.septembrī Zemītes sākumskolā notika Miķeļdienas tirdziņš. Skolēni, sadarbojoties ar vecākiem un klašu audzianātājām, jau laicīgi plānoja tirgus norisi un tirgojamo produkciju. Pēc pusdienām skolas pagalms pārvērtās raibā tirgus laukumā. Varēja pirkt, pārdot un iemainīt dažādus pašu sarūpētus kārumus. Šķiet jau vienkārši, bet matemātiskās prasmes tika lietotas ik uz brīdi, jo viens jau ir saprast ko vēlies iegādāties, bet tālāk jau jāsaprot cik tas maksās un vēl tirgotājam atlikums jāaprēķina -  cik jāizdod. Laba praktiskā stunda visām iesaistītajām pusēm!

Foto un teksta autores skolotājas: Aija Lagzdiņa un Olita Tutiņa

Lasīt visu ziņu galerija (15)

Miķeļdiena Zemītes sākumskolas bērnu dārzā un Sveistmaižu un tējas diena

29.09.2022 - 30.09.2022 kur : Zemītes sākumskola

whatsapp-image-2022-09-29-at-12-21-21-1.jpg29. septembrī Zemītes sākumskolas bērnu dārzā tika atzīmēta Miķeļdiena. Rotaļas mijās ar tautas dziesmu skaitīšanu un dārza labumu degustāciju. Bet 30.septembrī, atzīmējot pasaules sviestmaižu un tējas dienu, pirmsskolas bērni paši gatavoja sev gardas brokastis. Tapa gardas gurķu, tomātu maizītes un tika cepti arī cīsiņi mīklā. Abu pasākumu kopsavilkums- Gardi!!!

Teksts un fotogrāfijas: pirmskolas audzinātāja Ingūna Putāne

Lasīt visu ziņu galerija (13)

Zemītes sākumskolas Dzejas dienas un rudens ražas svētku aktivitātes

27.09.2022 - 30.09.2022 kur : Zemītes sākumskola

Pār Zemītes skolas sarkano jumtu

Jau stārķi un dzērves māj atvadas mums.

Vien skolēnu čalas un zīmes uz bruģa

Par dzīvi un dzeju ļauj priecāties jums.

Zemītes sākumskolā septembra izskaņas nedēļa ir bagāta ar dažādām aktivitātēm un radošiem darbiem. Dzejas dienām veltītā pasākumā  27.septembrī, dzejas mēneša  izskaņā, pie skolas notika nu jau par tradīciju kļuvušais Dzejas dienu pasākums ”Dzeja uz bruģa”. Bērnudārza un skolas bērni ar prieku skandēja dažādu autoru dzejoļus, dziedāja dziesmas un dejoja. Kaķi, zaķi, peles, cilvēki, kukaiņi, grāmatas, mājas un citi tēli no dzejoļiem ar bērnu čaklajām rokām nokļuva uz bruģa. 

Čaklu roku darināti Miķelīši priecājās uz iebraucamā ceļa apmales par bērnu rosību un priecē skolas viesus un skolēnus. Bet krāšņā Rudens Mandala savus rakstus lepni rāda  gan skopajai saulītei, gan parka koku lapotnēm, aicinot tās sākt krāsoties raibajās rudens krāsās,

Teksta un foto autores skolotājas : Ina Kolāte, Aija Lagzdiņa, Ingūna Putāne un Santa Klāsonewhatsapp-image-2022-09-28-at-16-35-08.jpg

 


 

    

Lasīt visu ziņu galerija (43)

Arī tā var mācīties!

23.09.2022 kur : Zemītes sākumskola

Apgūstamo vielu mācībās var padarīt interesantāku radoši eksperimentējot un iegūstot gan zināšanas, gan izmantojot pieejamos materiālus: "Jo mums patīk VĀRĪT ziepes-  vīrusi tuvojas.." - praktiskā nodarbība par vielām un veselību.

Otra nodarbība padarīta saistošāka un interesantāka izmantojot reklāmas bukletus: mācoties par masu, tilpumu un whatsapp-image-2022-09-23-at-17-39-04.jpg naudu var noderēt makulatūra.

Skolotāja: Aija Lagzdiņa


Lasīt visu ziņu galerija (2)

Zemītes sākumskolas vecāko klašu audzēkņu mācību ekskursija

16.09.2022 kur : Zemītes sākumskola

16.septembrī Zemītes sākumskolas skolēni kopā ar skolotāju Olitu Tutiņu un Aiju Lagzdiņu devās Latvijas valsts meži rīkotajā “ Meža mācību ekspedīcijā”, kura notika Kalvenes mežniecībā.
Mācību ekskursijas mērķis bija radīt interesi par mežu un ar mežu saistītajām norisēm, apzināties cilvēka ietekmi uz meža ekosistēmu, veidot izpratni par meža saglabāšanu nākamajām paaudzēm, pielietot dzīvē skolā iegūtās zināšanas. Piemēram, atpazīt materiālus, kuri ir gatavoti no koka izejvielām, atpazīt koku sugas, noteikt koku vecumu, augstumu, noteikt meža augsnes skābumu, mēģinājām saprast, kuri ir meža ienaidnieki, saprast pēc kādām pazīmēm notiek meža retināšana, kā iekopt jaunaudzes , uzzinājām cik ātri aug mežs un vēl daudzas citas lietas. Kopā nostaigājām aptuveni 3km pa 10 interesantām, izglītojošām meža izziņas pieturām pieredzējušu mežsaimnieku vadībā. Katrā no pieturvietām skolēni pildīja uzdevumus sagatavotajās grāmatiņās. Noslēgumā visi būvēja Leonardo da Vinči tiltu bez naglām, kuram visi varēja droši pāriet pāri.
Arī tā var mācīties!  Liels paldies Latvijas valsts mežiem!

Pirms ekspedīcijas paguvām apskatīt Oskara Kalpaka muzeju un piemiņas vietu “ Airītes” , kur varējām klausīties gides stāstījumā par brīvības cīņām un pulkveža kara gaitām. Muzejā  apskatījām  ekspozīciju, kura sniedza lielisku ieskatu mūsu tautas vēsturē. Paldies sponsoram par šo iespēju!

Skolotāja Aija Lagzdiņa

Lasīt visu ziņu galerija (74)

Projekta" European Cultural Project " otrā starptautiskā sanāksme Vīnē

12.09.2022 - 15.09.2022

Otrās starptautiskās sanāksmes (TNM 2) mērķis bija projekta norises uzraudzības aktivitāšu analīze un projektā veikto darbu apkopošana, pirmā ziņojuma sagatavošana Erasmus aģentūrai. Projektā paredzētā intelektuālā  produkta IO2- Eiropas kultūras mācību veidu un metožu izstrādes apkopošana un mācību satura veidošanas progresa un paveikto darbu analīze un izvērtēšana. Projekta otrā gada darba programmas apspriešana un uzdevumu izvirzīšana. Zemītes sākumskolu pārstāvēja Ērodeja Kirillova, Ina Kolāte un Ramona Liepiņa Krauja.

Ērodeja Kirillova /Projekta koordinatore Latvijā/whatsapp-image-2022-09-20-at-14-52-28.jpg

Lasīt visu ziņu galerija (3)

Tēvu diena Zemītes sākumskolā

09.09.2022 13:00 - 15:00 kur : Zemītes sākumskola

Zemītes sākumskolā notika Tēvu dienai veltīta aktivitāte, kurā tika aicināti skolēnu vecāki piedalīties Tēvu dienas talkā. Vispirms kopīgi atklāja piemiņas plāksnīti Kalniņu dzimtai pie pavasarī iestādītā ozola.  Pēc tam vecāki  čakli darbojās skolas teritorijā darot dažādus saimnieciski noderīgus darbiņus. Kopdarbības rezultātā tika nokrāsots zaļās klases karkass un sakrāmēta sastrādātā malka skolas šķūnī jaunajai apkures sezonai. Esam priecīgi par vecāku atsaucību un kopīgi paveikto darbu. Paldies skolotājām par sarūpēto cienastu talkas noslēgumā.

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Dāvinājums septembrī sākoties jaunajam mācību gadam no “Food Union”

05.09.2022 kur : Zemītes sākumskola

whatsapp-image-2022-09-24-at-12-00-45.jpgSākoties jaunajam mācību gadam, Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums “Food Union” nāca klajā ar iniciatīvu, kuru īstenoja ar Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstu, dāvinot bērniem saldos biezpiena sieriņus. Uzņēmums  apsveica arī mūsu skolas skolēnus ar mācību gada sākumu, uzdāvinot leģendārā un daudzu mīlētā zīmola “Kārums”  klasiskos vaniļas sieriņus šokolādes glazūrā, kas deva enerģiju tālākam mācību darbam.

Olita Tutiņa

Lasīt visu ziņu galerija (2)
<>
back to top