Lapas karte
Zemīte, pirmsskolas izglītības iestāde

Pasākumi

Veselīgā Mārtiņdiena Zemītē

09.11.2018 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zemīte”

mart6.jpgMārtiņi un ķekatu laiks ir jautrs kopā būšanas pasākums. Tad ir raža novākta un sagatvota ziemai. Var no krājumiem ko pagatavot, kad paēduši, arī dažādās spēlēs un rotaļās izdejoties.

 Turpinot iepriekšējā gadā iesākto Ekoskolas programmas veselīgas ēšanas tradīciju, bērndārznieki aicināja palīgā savus vecākus, lai kopīgi pagatavotu veselīgus sakņu-augļu salātus. Vēlāk, izdejojušies ķekatu dejas, veselīgi pamielājās. Kopā bija gan jautrāk, gan garšīgāk. Tā kā viss tas ir bija veselīgi, tad arī svētku nosaukums bija "Veselīgā Mārtiņdiena"
Bet pēcpusdienā Mārtiņdienas atrakcijās jautrojās sākumskolas skolēni. Nobeigumā ar Spēka maizi viņus pabaroja Kandavas novada Iespēju fonds.
Paldies visiem vecākiem un fondam par atbalstu.

Kordinatore- O.Tutiņa

Lasīt visu ziņu galerija (8)

Ar Erasmus+ projektu “ 4 valstis, 4 grāmatas” Rumānijā

01.10.2018 - 05.10.2018 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zemīte”

20181004_13023121.jpgNo 1.oktobra  līdz 5.oktobrim Zemītes pamatskolas skolēni Karīna Sjanita, Gustavs Klaumanis, Emīls Zandbergs, Roberts Ezeriņš kopā ar skolotājām  Mārīti Starti un Olitu Tutiņu viesojās  Rumānijā, projekta Erasmus+ "4 valstis, 4 grāmatas" ietvaros.

Daļai projekta dalībnieku brauciens bija viens liels piedzīvojums, jo pirmo reizi lidoja ar lidmašīnu. Tā kā mākoņu bija maz, tad skaidri saskatāmas bija dažādas ainavas. Laiks pagāja nemanot, līdz vajadzēja izkāpt uz Rumānijas zemes netālu no Ukrainas robežas. Kā varēja novērot, tad dzīves apstākļi tur atšķirīgāki no mūsējiem, bet cilvēku viesmīlība un laipnība gan liela.

Lasīt visu ziņu galerija (13)

Nopietnas un nenopietnas profesijas, bet visas vajadzīgas

26.09.2018 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zemīte”

img_20180914_111748.jpgProfesija ir noteiktu zināšanu un iemaņu kopums, kas jāapgūst katram. Cilvēku intereses ir ļoti dažādas, tāpēc katrs apgūst citādāku amatu. Galvenais ir strādāt ar patiku. To profesionālās orientācijas dienā varēja novērot mūsu skolas 1.- 5. klases skolēni ar audzinātājām. 
Pirmais brauciens bija uz Talsiem ciemos pie klauniem “Klaunu muzejā”. Visiem ir zināms, ka viņu darbs saistīts ar izklaidi, bet to, ka šī profesija varbūt tik atbildīga, neviens nebija domājis. Bērni tika iepazīstināti ar triku veidošanu, pēc tam pašiem bērniem bija jāizmēģina tos. Jautrības netrūka. 

Lasīt visu ziņu galerija (11)

Zemītes skolai – 170

22.09.2018 kur : Zemītes tautas nams, Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zemīte”

lkb.jpgŠogad, Latvijas simtgades gadā, Zemītes skola svinēja 170.dzimšanas dienu ar absolventu salidojumu. 22.septembra vakarā Zemītes TN notika svinīgais pasākums par godu skolas jubilejai, kuru atklāja skolas direktore Maruta Vilumsone. Pasākuma vadītāji – skolas absolventi Gatis Priede un Elvita Klaumane – radīja sirsnīgu un lepnuma pilnu atmosfēru, cildinot savu skolu un piederību šai vietai. Apsveikuma vārdus un vēlējumus teica Kandavas novada domes priekšsēdētāja Inga Priede, Kandavas novada izglītības pārvaldes vadītāja Jeļena Šnikvalde, domes deputāts un skolas patrons Dainis Rozenfelds un Zemītes pagasta pārvaldniece Rita Diduha. Zemītes skolu sveikt bija ieradušies arī visu Kandavas skolu direktori.

Lasīt visu ziņu galerija (45)

Zemītes skolas salidojums

22.09.2018 kur : Zemītes tautas nams, Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zemīte”

afisa_salidojumam__copy.jpgAicinām absolventus, skolotājus un bijušos darbiniekus uz Zemītes skolas salidojumu 22.09.18. plkst. 18:00. 

Lasīt visu ziņu

Gaidām jaunajā mācību gadā!

03.09.2018 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zemīte”

gladiolas1_0.jpgZemītes pamatskola gaida visus savus skolēnus, viņu vecākus uz 2018./2019. mācību gada Zinību dienu 3.septembrī plkst. 9:00 pie skolas (lietus gadījumā skolas zālē).

Autobusu laiki:

No Tukuma - plkst. 7:40

No Kandavas - plkst. 8:00

No Kukšām - plkst. 7:30

Lasīt visu ziņu

Zemītes pamatskola uzņem audzēkņus 2018./2019. mācību gadam

06.08.2018 - 01.09.2018 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zemīte”

skola.jpgAicinām pieteikties mācībām:

* Pirmsskolas izglītības grupās ar Montesori apmācību,

* Vispārējās un speciālās  pamatizglītības 1.-9.kl. programmās ar Montesori apmācības elementiem sākumskolā

Mums ir ērta satiksme no Kandavas, Kuldīgas un Tukuma puses, daudzveidīga interešu izglītība, individuāla pieeja katram

Kontakti: 26522400 (direktore), 27818084 (lietvede)

Lasīt visu ziņu

Zemītes pamatskolai piešķirts eTweening skolas statuss

24.08.2018 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zemīte”

dsc_0392.jpg24. augustā Kandavas KN mācību gada atklāšanas pasākumā tika pasniegta eTweening projekta balva, kurā Zemītes pamatskolai tika piešķirts eTweening skolas statuss. 

Šī gada aprīlī 24 Latvijas izglītības iestādēm eTwinning Centrālais atbalsta dienests piešķīra “eTwinning Skola” statusu, tādējādi novērtējot iestāžu aktīvu iesaistīšanos eTwinning projektu īstenošanā un pedagogu profesionālās pilnveides pasākumu veicināšanā. Augusta beigās īsi pirms jaunā mācību gada eTwinning komanda dosies uz dažādām izglītības konferencēm Latvijā, lai iestāžu vadītajiem pasniegtu “eTwinning Skola” plāksnes, suvenīrus un ES izglītības, jaunatnes, sporta un kultūras komisāra Tibora Navračiča pateicības vēstuli.

Lasīt visu ziņu galerija (3)

Globe nometnē Igaunijā

03.08.2018 - 06.08.2018 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zemīte”

43300099354_1da84602aa_o.jpgGlobe nometnē Igaunijā

Es jau gaidu, kad sāksies skola. Tāpēc biju priecīga par skolotājas Olitas Tutiņas uzaicinājumu doties līdzi uz Globe nometni Igaunijā. Skolā jau mēs bijām piedalījušies mākoņu vērojumos, augsnes izpētē, ūdens novērtēšanā, augu un kukaiņu meklēšanā un noteikšanā. Likās, ka nebūs nekas grūts.

Lasīt visu ziņu galerija (17)

Izlaidums Zemītes skolā

16.06.2018 kur : Zemītes tautas nams, Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zemīte”

dsc_7601.jpgMūsu dvēseles septiņās krāsās mirdz…
Un vēl tur- cerības sapņi un mīlestība!
Mēs zīmēsim savu ceļu ar krāsām-
Tām pašām košākajām…

Ziedu un smaržu virpulī ieskauti, pašā vasaras pilnbriedā, 16.jūnija pēcpusdienā, visi pulcējās uz Zemītes pamatskolas 9.klases izlaidumu. Zemītē izlaidumi vienmēr bijuši visa pagasta svētki – absolventus steidz sveikt vecāki, radi, skolotāji, draugi, skolasbiedri un paziņas. Apliecības par pamatizglītību ieguva 10 Zemītes pamatskolas skolēni: Āris Avotnieks, Samanta Borka, Gerda Cīrule, Katrīna Marta Krūmiņa, Agija Kupše, Vineta Kvedova, Ivo Laugalis, Alens Lisovskis, Aija Rasmusa un Dāvids Veilands.

Lasīt visu ziņu galerija (25)

Cerību zvans

18.05.2018 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zemīte”


dsc_6879.jpg,,Ir pēkšņi šajā nemierkrastā miers,
   It visas rūpju laivas uzvilktas ir malā.
   Var atļaut četrdesmit minūtēm
   Bez grožiem skriet. Ir svētki galu galā."(...)
  18. maijā priecīgi un reizē arī mazliet skumji skanēja Cerību zvans Zemītes pamatskolas 10 devītklasniekiem.
    Ar mīļiem apsveikumiem un ziediem viņus sveica bērnudārza grupiņu bērni un visu klašu skolēni, novēlot veiksmi eksāmenos.
    Savu ,, paldies''  devītklasnieki izdziedāja dziesmās,bet atmiņai par skolā pavadītajiem gadiem uzdāvināja hortenzijas.
 
 
 

Lasīt visu ziņu galerija (30)

Sadancošanās Pastariņa muzejā

16.05.2018 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zemīte”

sadejo0.jpgVai jūs esat piedalījušies bifeļu šaušanā, pīļu medībās, kāpostu ripināšanā, bomja mešanā un tādā zivju ķeršanā, kur var izvilkt to zivi, kuru vēlas? Izklausās pēc kovboju stāstiem? Nē! To visu var paspēt vienā dienā izdarīt Dzirciemā Pastariņa muzejā. Sadancošanās dienā  Zemītes pamatskolas  bērndārznieki   un  Zentenes bērni  satikās tur, lai kopīgi izzinātu senās lauku sētas darbus, spēles un saimes kopā nākšanas tradīcijas. Kā vienmēr,  lielā saimes izrīkotāja, muzeja vadītāja Sanita bija visur klāt. Viņa laipni sagaidīja viesus  un visu izrādīja, gan paspēja darbos norīkot vietējos ļaudis. Pamudināja  censoņus sporta sacensībās un uzraudzīja jaunos dārza sējējus. Vislielākā jautrība valdīja sadancošanā. Leca gan lieli, gan mazi.

Lasīt visu ziņu galerija (7)

Māmiņdiena Zemītes skolā

11.05.2018 kur : Zemītes tautas nams, Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zemīte”

dsc_6787.jpgMāmiņdienu atzīmējot ikkatrs skolēns bija sagatavojis savai māmiņai sveicienu. Norisinājās koncerts kurā bērni parādīja savu mācībās izkopto un izloloto talantu gan dziesmās, gan dzejas rindās, gan izstrumentu spēlē. Pirms un pēc koncerta skolēni bija sagatavojuši darbu izstādi, kurā varēja aplūkot stundu laikā izgatavotos darbus.   

Lasīt visu ziņu galerija (18)

Erasmus + projekta “4 Countries 4 Books” vizīte Turcijā

29.04.2018 - 05.05.2018 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zemīte”

izmir2.jpgNo 29.aprīļa līdz 4.maijam 4 Zemītes pamatskolas 9.klases skolnieces : Gerda Cīrule, Katrīna Marta Krūmiņa, Agija Kupše un Aija Rasmusa  kopā ar skolotājām Lauru Bergmani un Sandru Daniļeviču piedalījās Erasmus + skolu stratēģiskās partnerības projekta “4 valstis , 4 grāmatas ( 4 Countries 4 Books) ” mācību mobilitātes vizītē Turcijas pilsētā Izmirā.

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Lielajā talkā

27.04.2018 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zemīte”

20180427_1103181.jpgAtsaucoties aicinājumam- piedalīties un līdzdarboties talkā un atstāt savu artavu Latvijas nākotnes veidošanā- mūsu skolēni un darbinieki izgāja talkā. Lielie bērni piedalījās malkas sagādāšanā skolai. Daudzskaitlīgākā grupa devās uz baznīckalnu palīgā draudzei apkopt vēsturisko vietu. Paši mazākie strādāja skolas parkā. Tur varēja atrast arī interesantus atkritumus. Pirms tam ar labām domām un vēlmēm katra grupiņa iesēja koku sēklas, lai audzētu jaunus kociņus. Pat laika apstākļi bija atsaucīgi čaklajiem darboņiem. Pēc darba pusdienas garšoja labāk kā citas reizes.

Lasīt visu ziņu galerija (8)
<>
back to top