Lapas karte
Zemīte, pirmsskolas izglītības iestāde

Pasākumi

Erasmus+ projekta “4 countrys 4 books” noslēgums Turcijā

18.06.2019 - 22.06.2019 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zemīte”

izmir1.jpgKad citi Latvijā gatavojās vasaras lielākajam pasākumam Vasaras saulgriežiem, Zemītes pamatskolas direktore Maruta Vilumsone un skolotājas Laura Bergmane un Olita Tutiņa devās uz Turciju, lai piedalītos Erasmus+ projekta “ 4countrys 4 books” (2017-1-TR01-KA219-046438) noslēguma pasākumā.

Lasīt visu ziņu galerija (11)

Izlaidums Zemītes pamatskolā

15.06.2019 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zemīte”

dsc_0767.jpgIr skola jāatstāj un jāiet tālāk,

Kur sabangota laika upe trauc.

Nekad šo gadu mirdzums neizbālēs;

Lai kur tu būtu, pirmā skola sauks.

Zemītes pamatskolas 9. klases izlaidums norisinājās 15. jūnija pēcpusdienā. Svētku laikā valdīja mīļa un mājīga noskaņa. Bija ieradušās sveicējas no Kandavas novada izglītības pārvaldes - Egija Muižniece un Kandavas novada domes pārstāve Solvita Zvirgzdiņa kura absolventiem dāvāja ne tikai smaržīgas, bet arī garšīgas meža veltes.  Laba vēlējumus teica audzinātājas - Ineta Krūmiņa, Ina Užule un Olita Tutiņa kā arī skolas direktore Maruta Vilumsone.  

Lasīt visu ziņu galerija (61)

Erasmus+ projekts “4 valstis, 4 grāmatas” Lietuvā

19.04.2019 - 22.05.2019 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zemīte”

e6.jpgŠogad pavasaris mūs lutina ar saulainām dienām. Bet Zemītes pamatskolas 4 bērniem vēl ilgi būs atmiņas par Lietuvu, kur skolēni Sanija Kristiāna Lāce, Liene Kleinšmite, Miks Frančenko, Dāvids Liepkalns ar savām skolotājām pavadīja piecas jautras, sportiskas, vērtīgas dienas. Tur kopā ar komandām no Lietuvas, Rumānijas un Turcijas, Erasmus+ projekta “4 valstis, 4 grāmatas” ietvaros, viņi paplašināja zināšanas par kaimiņzemes kultūru, vēsturi un tradīcijām, jo tas bija Lieldienu laikā.

Lasīt visu ziņu galerija (7)

Zemītes bērnu dārza sešgadnieki un piecgadnieki šogad atkal viesojās Pastariņa muzejā!

21.05.2019 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zemīte”

img_20190517_wa0011.jpgZemītes mazajiem pirmsskolniekiem ir iedibināta jauka tradīcija, katru pavasari viesoties Pastariņa muzejā Zentenē. Nu jau divpadsmito gadu, kā pēc sarunas ar Pastariņu mājas galveno saimnieci Sanitu Ratnieci  izrēķinājām, Pastariņa muzejs maija vidū uzņem savus mazos draugus viesos.  Tā ir tradīcija ar senām saknēm, kura radās pirmskolas vecuma bērnu deju pulciņu sadraudzības rezultātā. Šis pasākums ir ļoti gaidīts un iepriecinošs, jo mazie dalībnieki ar nepacietību gaida pavasari un šo braucienu, bet tie, kas ir izauguši par šiem gadiem, atceras šīs viesošanās reizes ar pozitīvām emocijām.  Katru gadu muzeja darbinieki prot piedāvāt arvien jaunas un aizraujošas spēles mazajiem apmeklētājiem. Protams neiztrūkstoši ir maizes cepšana, kopīgas pusdienu zupas baudīšana un kā pateicība no viesiem neliels koncerts. Šogad Zemītes bērni ciemakukulī bija paņēmuši līdzi pašu audzētus dārzeņu stādus, deju un teātra izrādīti “Astainīšu draiskā diena” . Paldies muzeja saimei par uzņemšanu un jauko programmu, ar nepacietību gaidām nākošā gada viesošanos muzejā atkal!

 

Lasīt visu ziņu galerija (12)

Pirmskola sēj un stāda dārzu

14.05.2019 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zemīte”

whatsapp_image_2019_05_14_at_22_51_03.jpgPavasaris bez dārza darbiem nav iedomājams. Par augu sēšanu, stādīšanu un kopšanu jau jāmāca no mazām dienām. Šiem bērniem nešaubīgi dzīvē rokas būs zaļas. Ar tādu azartu un entuziasmu stādīti augi augs griezdamies. Sekosim līdzi dārza darbiem arī turpmāk! 

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Māmiņdienas koncerts

10.05.2019 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zemīte”

whatsapp_image_2019_05_10_at_22_01_33_4.jpgTu mīļā, mīļā māmiņa,

Es mīlu tevi kā nevienu,

Tu esi manim dargāka

Par saulīti un baltu.

Zemītes pamatskolas skolēni savas mammas sveica ar neaizmirstami mīļu koncertu. Piedalījās visi skolas skolēni. Ik katrā dziesmā, ik katrā dzejas rindā varēja just mīlestību. Katrai māmiņai bija sagatavota īpaša vieta pie galdiņiem. Mīļš paldies mūzikas skolotājai Inārai par bērnu sagatavošanu koncertam.  

Lasīt visu ziņu galerija (14)

Turpinām izzināt profesijas

29.04.2019 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zemīte”

20190430_104129.jpgPēc Lieldienām daudz vairāk jāsāk domāt par mācību gada sekmīgu nobeigšanu, par to, ko darīs nākotnē. Labi, ja kādā jautājumā palīgā nāk zinoši cilvēki.
Tā par uztura nozīmi ikdienas dzīvē ar padomiem talkā nāca uztura speciāliste Guna Rijkure.Pēc sarunām, skolēniem bija iespēja pagatavot lēcu biezzupu. Visiem gribas kādu kārumu, tāpēc cienājās ar saldējumu un mellenēm.
Pašā nedēļas nogalē klāt bija klauni no Oki Doki. Tiešā tuvumā bērniem ļāva apskatīt klaunu trikus. Dažiem pašiem bija iespēja piedalīties priekšnesumā. Protams, visas zinību gudrības tik drīz nevar gūt, bet, ja gribēs kaut ko līdzīgu darīt dzīvē, gan jau iemācīsies.

Lasīt visu ziņu galerija (7)

Karjeras attīstības atbalsta pasākums 7.-9. Klašu skolēniem

06.02.2019 - 08.02.2019 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zemīte”

img_20190208_wa0017.jpgFebruāra sākumā Zemītes pamatskolā notika Karjeras attīstības atbalsta pasākums 7.-9. Klašu skolēniem. Pasākums notika projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 „Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros.

Programmā bija paredzēts iepazīstināt skolēnus ar biškopības/dravniecības pārstāvi, stāstījums par izglītību, darba un karjeras gaitām. Stāstījums, kāpēc izvēlēta tieši biškopības joma. Personīgā pieredze un ieteikumi jauniešu karjeras izvēlei, karjeras lēmumu pieņemšanā.

Lasīt visu ziņu galerija (8)

Zemītes bērnu dārzs turpina iepazīt profesijas.

06.02.2019 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zemīte”

img_20190207_wa0005.jpgTiekoties ar dažādiem atsaucīgiem profesiju pārstāvjiem, atliek tikai secināt, ka mums visapkārt ir tik daudz aizraujošu un interesantu cilvēku, ka tikai jāiemanās viņus satikt un uzklausīt.

Pagājušajā nedēļā bērnu dārzā viesojās aprūpētāja Agrita Puriņa. Viņa stāstīja par savu nodarbošanos un prasmēm, kas nepieciešamas lai palīdzētu cienījamos gados esošiem cilvēkiem padarīt viņu ikdienu komfortablāku un patīkamāku. Šis darbs ir ļoti delikāts un prasa labas komunikācijas prasmes, jo palīdzēt cilvēkam savā ikdienas aprūpē ir gana sarežģīti. Ar bērniem tika pārrunāts ikdienā sniedzamā palīdzība cilvēkam ar veselības problēmām gan mājas solī, gan personīgajā  higiēnā, ja cilvēks ir guļošs. Lai bērniem to būtu vieglāk saprast darbojoties tika izmantota lellīte, kuru mācījās gan apkopt, gan apģērbt.

Lasīt visu ziņu galerija (13)

Arī Zemītes bērnu dārzā iepazīst profesijas.

23.01.2019 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zemīte”

img_20190124_wa0002.jpgArī Zemītes bērnu dārzā iepazīst profesijas.

Sākot ar šo gadu Zemītes pirmskolas skolnieki ir uzsākuši projektu “ Iepazīsim profesijas” . pirmā tikšanās ar ciemiņiem, kuri iepazīstināja ar savu nodarbošanos bija 23.janvārī, kad viesos ieradās bioloģiskās zemnieku saimniecības “ Ošenieki “ saimnieks Aivars Ošenieks un bijušais Zemītes skolas audzēknis Andris Mārcis Ošenieks, kurš apgūst ugunsdzēsēja – glābēja profesiju Saldus tehnikumā.

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Devāmies vērot muzikālo izrādi "Kraukšķītis"

23.12.2018

8510639t1h7b81.jpgProgrammas “Latvijas skolas soma” ietvaros Zemītes skolas jaunāko klašu skolēniem Ziemassvētku priekšvakarā bija iespēja noskatīties Nika Matvejeva un  Marata Samauska muzikālo izrādi, kas tapusi pēc Margaritas Stārastes pasakas "Kraukšķītis" motīviem. Mazie skatītāji kopā ar piparkūku vīriņu Kraukšķīti devās ceļojumā pasaku mežā, tikās ar meža iemītniekiem un, pārvarot šķēršļus, beidzot nonāca pie bērniem uz Ziemassvētku eglīti.

Lasīt visu ziņu

Brīnumsvecītes stāsts

21.12.2018 kur : Zemītes tautas nams, Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zemīte”

dsc_7648.jpg21.12.2018. Zemītes pamatskolas skolēni, viņu vecāki un skolas darbinieki pulcējās uz Ziemassvētku pasākumu. Pasākuma pirmajā daļā uz skatuves rosījās gandrīz visi skolas bērni, kur katram bija loma izrādē “Brīnumsvecītes stāsts”. Brīnumsvecīte(Ella Pētersone) centās nest gaismu visiem ar kuriem satikās ceļā. Pasākuma 2.daļā tika godināti skolēni, kuriem ir labi un teicami sasniegumi mācību darbā. Skolēni saņēma pateicības un sponsoru sarūpēto naudas balvu 20 EUR. Pateicības un naudas balvas saņēma Elīza Babre un  Evelīna Maksimova- 1.klase, Elīza Zariņa-2.klase, Sanija Kristiana Lāce un Miks Frančenko-5.klase. 

Lasīt visu ziņu galerija (53)

Ceļojums pēc Ziemassvētku eglītes

20.12.2018 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zemīte”

eglite8.jpgBērndāznieki jau sen klausījās, vai tik Ziemassvētki neklauvē pie durvīm. Tie ir visskaistākie un sirsnīgākie svētki. Ziemassvētkus var svinēt rotājot eglīti un cepot piparkūkas savās mājās. Bet, ja žēl cirst meža skaistuli?  Tad jādodas uz mežu to sapušķot. Kaķēns Muris, suņuks Ferguss, gailis Pēcis, K.Apšukrūmas grāmatiņas varoņi, aicināja visus ceļojumā pēc Ziemassvētku eglītes.

Bērni viņus atbalstīja. Savā pulkā vēl bija uzaicinājuši draugus un kaimiņus, vecākus un vecvecākus. Kopā jautrāk nokļūt Ziemassvētku pasakā! Ar audzinātājām Daigu Dzērvi, Andu Zvirbuli, Olitu Tutiņu, auklītēm Mārīti Starti, Santu Dārziņu jautri izdziedāja dziesmas un izdejoja Solvitas Kalinjukas iestudētās dejas.

Tad jau klāt bija labsirdīgais Ziemasvētku vecītis, kam beigās arī patika parotaļāties ar bērniem.

Lasīt visu ziņu galerija (13)
<>
back to top