Lapas karte
Zemīte, pirmsskolas izglītības iestāde

eTWINNING

e-Twinning projekts “Eiropa caur svētkiem’’ (Europe through Festivals)

01.10.2022 - 01.06.2023 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde "Zemīte"

whatsapp-image-2022-10-18-at-11-51-14.jpgZemītes sākumskola ir iesaistījusies e-Twinning projektā ar nosaukumu “Eiropa caur svētkiem’’ (Europe through Festivals) .

 Projektā iesaistītās valstis: Latvija, Spānija, Itālija un Polija.

Koordinējošā  valsts ir Spānija.

Pirmais uzdevums bija izveidot projekta logo. 5.un 6.klases skolēni veidoja tos un trīs labākie no skolas tika izvirzīti balsošanai. Koordinējošās valsts pārstāvis izveidoja prezentāciju ar 22 logo paraugiem. Mūsu uzdevums - apspriest un nobalsot par vislabāko, visglītāko un atbilstošāko projekta tēmai. Balsošanā piedalījās 4.-6.klases skolēni.

Nākamais uzdevums – Helovīna svētki: 1) Jāatrisina šifrēts paziņojums; 2) jāizdejo “Skeleta deja”; 3) jāsagatavo ēdiena recepte.

Ceturtdien, 3.novembrī piedalījāmies tiešsaistes nodarbībā caur Zoom ar skolēniem no projektā iesaistītajām valstīm. Nodarbības laikā katras valsts skolēni norunāja šifrēto paziņojumu un izdejoja ” Skeleta deju” Paldies 6.klases skolēniem Annai Luīzei, Betijai, Keitai un Laurim, kuri aktīvi darbojās tiešsaistes stundā!

Projekta koordinatore Laura Bergmane

Lasīt visu ziņu galerija (16)

eTwinning Skolu mācībās tiekas skolotāju un skolēnu komandas

09.08.2022 - 11.08.2022 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde "Zemīte"

Zemītes sākumskolas komanda piedalījās ikgadējā  eTwinning Nacionālā atbalsta dienesta komandas organizētā īpašā profesionālās pilnveides iespējā “eTwinning Skola” statusu ieguvušajām iestādēm, kas izveidota lai tās atbalstītu ceļā uz kopīgajiem Eiropas mērķiem. Pavasarī, tiekoties ar skolām tiešsaistē, kopīgi, kā lielākais izaicinājums, tika izvirzīts viens no eTwinning pīlāriem – skolēns kā virzītājspēks. Šī mērķa sasniegšanai no 9. līdz 11. augustam Valmierā tika noorganizētas  trīs dienu mācības, kurās piedalījās skolotāji un arī skolēni. Mācībās piedalījās skolotāju un skolēnu komandas no 12 Latvijas izglītības iestādēm, kas ieguvušas “eTwinning Skola” statusu, kopīgi plānoja eTwinning projektus, ņemot vērā tieši skolēnu idejas un ieceres. Dienas bija bagātas ar dažādiem uzdevumiem un  emocionālajiem piedzīvojumiem.   Zemītes sākumskolas komanda saka lielu paldies @eTwinnigLatvia komandai par organizēšanu un idejām. No Zemītes sākumskolas piedalījās skolēns Matīss Blaškovskis un skolotāja Olita Tutiņa.

Lasīt visu ziņu galerija (5)

“eTwinning skolas” statuss

30.10.2020

zemite.jpg “eTwinning skolas” statuss

2020. gada oktobra beigās mūsu skola beidzot saņēma oficiālu apliecinājumu statusa iegūšanai – “eTwinning Skola” atzinības zīmi, karogu un suvenīrus, kā arī ES Inovāciju, pētniecības, kultūras, izglītības un jaunatnes komisāres Marijas Gabrielas (Mariya Gabriel) pateicības vēstuli.
 “eTwinning Skola” statusu piešķir uz 2 gadiem, tādējādi novērtējot iestāžu aktīvu iesaistīšanos eTwinning projektu īstenošanā un pedagogu profesionālās pilnveides pasākumu veicināšanā. Konkursa kārtībā augsto atzinības zīmi piešķīra iestādēm, kurās darbojas aktīvu skolotāju komandas, kas īsteno eTwinning sadarbības projektus, skolā veicina digitālo pratību un interneta drošību. Covid-19 ietekmē diemžēl nebija iespējama oficiāla apbalvošana. 
Vēstulē komisāre pateicas skolas vadībai un skolotājiem par aktīvu darbu eTwinning: “Iegūtais “eTwinning Skola” statuss parāda, ka Jūsu skola ir izmantojusi jaunākos digitālos un radošos rīkus, lai uzlabotu skolēnu mācību sasniegumus, atspoguļo veiksmīgu sadarbību ar citām eTwinning skolām. Šis apbalvojums norāda arī uz Jūsu pūliņiem veicināt pedagogu profesionālo pilnveidi, tādējādi palīdzot pedagogiem uzlabot savas prasmes skolēnu labā.”
Lepojamies ar sasniegto. Paldies koletīvam par ieguldīto darbu! Tā turpināsim!

eTwinnig koordinatore o.Tutiņa

Lasīt visu ziņu

eTwinnig projekts "Stay at home, learn at home"

11.09.2020
stay.jpgeTwinnig projekts "Stay at home, learn at home"
 Jau 2020.gada martā lielākā daļa skolu Eiropā tika slēgtas "Covid-19" uzliesmojuma dēļ. Skolēniem izglītība bija jāturpina mājās. Šādos apstākļos visi turpināja apmācības tiešsaistē. Skolotāji virzīja skolēnus uz aktivitātēm, kuras viņi varēja darīt kopā ar saviem ģimenes locekļiem mājās. Tad arī 39 skolotāji no 12 valstīm vienojās eTwinning projektā "Paliec mājās, mācies mājās". Mūsu aktivitātes bija dzejā, glezniecībā, drāmā, materiālu dizainā, lasīšanā, rakstīšanā, klausīšanās, runāšanā, sportā un kultūrā. Tā mājās nebija garlaicīgi, jo gan  mācījās, gan izklaidējās.  Skolēni tiešsaistē uzturēja saikni ar skolotājiem, kuri dalījās savās darba aktivitātēs ar skolēniem citās valstīs. Viņi sevi pilnveidoja dažādās jomās. Kopā nebija garlaicīgi. Koordinatore Olita Tutiņa

Lasīt visu ziņu

Brīvlaikā bagātināt zināšanas

29.10.2019

Brīvlaika nedēļā, kad citi atpūtās, Zemītes pamatskolas meitenes Samanta Līce un Laura Elksnīte kopā ar skolotāju Olitu Tutiņu piedalījās mācībās ''Solis tālāk: eTwinning pie Erasmus+: Jaunatne darbībā'' un "Eiropas Solidaritātes korpuss”. Kopā mācības apmeklēja 11 skolu komandas no visas Latvijas, lai bagātinātu sevi ar jaunām zināšanām par projektu rakstīšanu un par neformālās izglītības metožu izmantošanu ikdienā. Prieks, kā mums tagad ir projektu ideja, ko no idejas rašanās līdz tās realizācijai meitenes iemācījās pašas izstrādāt. Programmas vadītāji prata pārliecināt, ka visi var, tikai vajag mācīties un darīt. Galvās radās lieli plāni, ka varam paplašināt horizontus kā vietējā, tā arī starptautiskā līmenī.

Olita Tutiņa ( eTwinnig koordinatore )

etw5.jpg

Lasīt visu ziņu galerija (3)

Zemītes pamatskolai piešķirts eTweening skolas statuss

24.08.2018 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde "Zemīte"

dsc_0392.jpg24. augustā Kandavas KN mācību gada atklāšanas pasākumā tika pasniegta eTweening projekta balva, kurā Zemītes pamatskolai tika piešķirts eTweening skolas statuss. 

Šī gada aprīlī 24 Latvijas izglītības iestādēm eTwinning Centrālais atbalsta dienests piešķīra “eTwinning Skola” statusu, tādējādi novērtējot iestāžu aktīvu iesaistīšanos eTwinning projektu īstenošanā un pedagogu profesionālās pilnveides pasākumu veicināšanā. Augusta beigās īsi pirms jaunā mācību gada eTwinning komanda dosies uz dažādām izglītības konferencēm Latvijā, lai iestāžu vadītajiem pasniegtu “eTwinning Skola” plāksnes, suvenīrus un ES izglītības, jaunatnes, sporta un kultūras komisāra Tibora Navračiča pateicības vēstuli.

Lasīt visu ziņu galerija (3)

Eiropas kvalitātes sertifikāts

etw_europeanqualitylabel_95157_lv.jpgMūsu skola ir apbalvota ar Eiropas Kvalitātes sertifikātu par lielisko darbu ar eTwinning projektu "Winter in the kindergarden i zima w przedszkolu". Tas nozīmē, ka mūsu skolas darbs un skola ir atzīta visaugstākajā Eiropas līmenī.

Mūsu projekts tiks izrādīts Eiropas Portāla vietā pēc adreses www.etwinning.net.


<>
back to top