Lapas karte
Zemīte, pirmsskolas izglītības iestāde

Pasākumi

Māmiņdiena Zemītes skolā

11.05.2018 kur : Zemītes tautas nams, Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zemīte”

dsc_6787.jpgMāmiņdienu atzīmējot ikkatrs skolēns bija sagatavojis savai māmiņai sveicienu. Norisinājās koncerts kurā bērni parādīja savu mācībās izkopto un izloloto talantu gan dziesmās, gan dzejas rindās, gan izstrumentu spēlē. Pirms un pēc koncerta skolēni bija sagatavojuši darbu izstādi, kurā varēja aplūkot stundu laikā izgatavotos darbus.   

Lasīt visu ziņu galerija (18)

Erasmus + projekta “4 Countries 4 Books” vizīte Turcijā

29.04.2018 - 05.05.2018 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zemīte”

izmir2.jpgNo 29.aprīļa līdz 4.maijam 4 Zemītes pamatskolas 9.klases skolnieces : Gerda Cīrule, Katrīna Marta Krūmiņa, Agija Kupše un Aija Rasmusa  kopā ar skolotājām Lauru Bergmani un Sandru Daniļeviču piedalījās Erasmus + skolu stratēģiskās partnerības projekta “4 valstis , 4 grāmatas ( 4 Countries 4 Books) ” mācību mobilitātes vizītē Turcijas pilsētā Izmirā.

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Lielajā talkā

27.04.2018 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zemīte”

20180427_1103181.jpgAtsaucoties aicinājumam- piedalīties un līdzdarboties talkā un atstāt savu artavu Latvijas nākotnes veidošanā- mūsu skolēni un darbinieki izgāja talkā. Lielie bērni piedalījās malkas sagādāšanā skolai. Daudzskaitlīgākā grupa devās uz baznīckalnu palīgā draudzei apkopt vēsturisko vietu. Paši mazākie strādāja skolas parkā. Tur varēja atrast arī interesantus atkritumus. Pirms tam ar labām domām un vēlmēm katra grupiņa iesēja koku sēklas, lai audzētu jaunus kociņus. Pat laika apstākļi bija atsaucīgi čaklajiem darboņiem. Pēc darba pusdienas garšoja labāk kā citas reizes.

Lasīt visu ziņu galerija (8)

Putnu dienās Jaunmokās

21.04.2018 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zemīte”

img_20180420_wa00251.jpgJaunmokas ir vieta, kur allaž daudz putnu salido. Tāpēc ornitologi un muzeja kolektīvs katru gadu aicina pie sevis ciemos bērnus, lai sniegtu viņiem jaunas zināšana un dotu iespēju pašiem dabā pavērot putnu dzīvi. Šogad mazie zemītnieki kopā ar Zantes, Sēmes un Bauskas bērniem vēroja fotogrāfiju izstādi, iepazinās ar Jaunmoku muzeju. Visaizraujošākās bija sarunas ar ornitologu Dmitriju Boiko par putnu mazuļiem- ligzdguļiem un ligzdbēgļiem. Katrs tika uzklausīts un atbildēts uz visiem jautājumiem. Laukā pat saulīte neskopojās ar siltumu. Tādā laikā ornitologs Kārlis Millers mācīja ar binokli saskatīt mazos lidoņus dabā. Liels paldies muzejam par šo pasākumu!

Zemītnieku vārdā O.Tutiņa

Lasīt visu ziņu galerija (13)

Dabaszinību nedēļa

16.04.2018 - 21.04.2018 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zemīte”

dsc_6650.jpgPavasaris ir laiks, kad paliek siltāks un vairāk gribas atrasties laukā. Tur var ar visām 5 maņām darboties, izjust dzīvi sev apkārt. Tāpēc pavasarī jau tradicionāli notiek dabaszinību nedēļa skolā. Visas dienas varēja skolas foajē iepazīties ar dažādiem kokmateriāliem. Notika darbs pie eksperimentiem un pētnieciskiem darbiem. Dažas grupas veica Globe projekta uzdevumus. Nedēļas noslēgumā bija zināšanu pārbaudes konkurss. Vislielākā interese bija par eksperimentiem. Kopā laiks pāgāja ātri un interesanti.
Paldies skolotājām Marutai un Silvijai par aizraujošajiem pasākumiem visas nedēļas garumā.

Vides pulciņa vadītāja O.Tutiņa

Lasīt visu ziņu galerija (13)

Vai mūsu uzturs un našķi ir veselīgi?

26.03.2018 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zemīte”

dsc_6456.jpgVai mūsu uzturs un našķi ir veselīgi?

Aizvien svarīgāks globālā mērogā kļūst jautājums, kādu iespaidu uz mūsu veselību, vidi atstāj pārtika. Sākot apzināties atbildību par savu ķermeni, arī skolēni var sākt aizdomāties par pārtikas ietekmi uz vidi un cilvēku. Tā kā lietot uzturu ik dienas ir viena no mūsu pamatvajadzībām, šis temats ir nesaraujami saistīts ar daudzām vides tēmām, kuru skatīšana caur pārtikas prizmu veicina sistēmisku domāšanu un ilustrē to, kā pārtika ietekmē vidi, mūsu veselību.

Lasīt visu ziņu galerija (9)

Kristeram Apsem 2.vieta "Skolēni eksperimentē"

05.03.2018 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zemīte”

20180305_172720.jpgNu jau par tradīciju kļuvis, ka pasākums "Skolēni eksperimentē" Rīgas atklātajā kārtā uzņem pie sevis LU Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā visus Latvijas skolu eksperimentētgribētājus. Tā, 5.martā, vides pētnieku forumā, kas norisinājās zinātniskās konferences veidā, katrs dalībnieks 5 minūšu garumā varēja veikt prezentāciju un klātesošos iepazīstināt ar veiktajiem pētījumiem, novērojumiem, eksperimentiem un izpildīt pašu grūtāko darbu, atbildēt uz klātesošo un žūrijas jautājumiem.
Kristers Krists Apse prezentēja savu veikumu- "L/C auto", kura atšifrējums ir - ar pulti viegli vadāma mašīna. Visas detaļas ir paša Kristera savāktas un sakombinētas tā, lai varētu ar mazu bateriju auto darbināt. Arī pults ir paša veidota. Kā Kristers saka:"Tagad esmu daudz mācījies no savām kļūdām un daudz ko zinu." Viņam ir 2. vieta.
Lai veicas arī turpmāk! Paldies visiem atbalstājiem, kas noticēja Kristera uzņēmībai.

Skolotāja- Olita, kura vistiešāk juta līdzi

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Vides pētnieku forums "Zaļš tur, zaļš šur, zaļš it visur!"

01.03.2018 10:00 - 13:00 kur : Zemītes tautas nams

20180301_123459.jpgZemītē, 1.martā bija nepieredzēts pasākums. Kandavas novada Izglītības pārvalde sadarbībā ar Kandavas jauniešu centru, kā arī ar Zantes pamatskolas un Zemītes pamatskolas skolēnu aktīvu līdzdalību, bija noorganizējuši izzinošu un jautru pasākumu- vides pētnieku forumu "Zaļš tur, zaļš šur, zaļš itvisur!". Izglītības iestāžu audzēkņi (līdz 9.klasei ieskaitot), kuri cītīgi bija veikuši praktiskus, ar vidi saistītus pētījumus, novērojumus un eksperimentus, nu individuāli vai grupās varēja prezentēt savu veikumu.

Lasīt visu ziņu galerija (13) galerija (45)

Iepazīstam Erasmus programmas draugu valstis

28.02.2018 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zemīte”

rumania_r.jpgZemītes pamatskolas 9.klases skolēni projekta nedēļā no 7.-9.februārim iepazinās ar Erasmus programmas " 4 valstis , 4 grāmatas" sadarbības partneru Lietuvas, Rumānijas un Turcijas valstu ģeogrāfiju, vēsturi un kultūru.

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Kā garšo "Skolas auglis"?

28.02.2018 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zemīte”


auglis2.jpgZiemā svaigi augļi labi garšo visiem. Labi, ka tos var nobaudīt katrs pēc savas vēlmes. Lielie, 8.un 9.klasē gan teica, ka varētu ēst arī citus augļus, ne tikai ābolus vien.Tomēr, paldies devējiem, jo āboli ir patiešām garšīgi.

Lasīt visu ziņu galerija (3)

TAUTAS SAIMES GRĀMATĀ

22.02.2018 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zemīte”

20180222_121506.jpgSimtgades pasākumus tikai vienreiz mūžā cilvēks var atzīmēt. Par godu mūsu Dzimtenes Latvijas lielajam pasākumam katram ir iespēja parakstīties lielajā "TAUTAS SAIMES GRĀMATĀ". Tā 22.februārī vieni no pirmajiem zemītniekiem tajā savu lappusi vēra mazie Zemītes pamatskolas bērndārnieki, kuri ielīmēja tur lielu kopbildi, bet audzinātājas Daiga, Ingūna un Olita noformēja.

20180214_103746.jpg

Lasīt visu ziņu

4 grāmatas, 4 valstis ( Erasmus+ projekts)

17.01.2018 - 20.01.2018 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zemīte”

slavika4.jpgZemītes pamatskola šajā mācību gadā piedalās Erasmus+ programmas  projektā “ 4 grāmatas,  4 valstis ”. Tāpēc  no  17.- 20.janvārim mūsu skolas pārstāvji  Maruta Vilumsone, Laura Bergmane, Olita Tutiņa devās uz Lietuvu, lai tur tiktos ar sadarbības partneriem no citām valstīm. Partneri no Camkiran Ortaokulu skolas Izmiras pilsētā Turcijā, Zemītes pamatskolas Latvijā, no scoala gimnazială " Petru mușat " Siretas pilsētas  Rumānijā satikās Lietuvas pilsētā Šakijā Slaviku pamatskolā, lai tālāk apspriestu sadarbības plānus. 

Lasīt visu ziņu galerija (11)

"Vislielākā dāvana", Zemītes pamatskolā

21.12.2017 kur : Zemītes tautas nams, Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zemīte”

dsc_5842.jpgZiemassvētku laiks ir laiks kad jebkurš var iepricināt savus tuvākos, kā arī pavisam nepazīstamos. Arī šogad Zemītes skolas bērni piedalījās projektā "Vislielākā davana" un bez ierastajām dāvanām, skolēni varēja saņemt svešinieku sagatavotu dāvanu.

Lasīt visu ziņu galerija (5)
<>
back to top